Skládaný jablkový koláč zpět

1. těsto:
hladká mouka400 gtuk (použila jsem máslo)150 gmoučkový cukr100 g
voda8 lžickakao2 lžícevejce1 ks
prášek do pečiva1 balíček
2. těsto:
polohrubá mouka200 gcukr krupice200 gvejce2 ks
olej100 mlvoda150 mlprášek do pečiva1 balíček
Náplň:
tvaroh (raději bych příště použila 2 tvarohy, bude vyšší vrstva)1 ksmléko100 mlcukr2 lžíce
nastrouhaná jablkacca 10 kscukr nebo vanilkový cukr2 lžíceskořice špetka
hladká mouka 400 g, tuk (použila jsem máslo) 150 g, moučkový cukr 100 g, voda 8 lžic, kakao 2 lžíce, vejce 1 ks, prášek do pečiva 1 balíček, polohrubá mouka 200 g, cukr krupice 200 g, vejce 2 ks, olej 100 ml, voda 150 ml, prášek do pečiva 1 balíček, tvaroh (raději bych příště použila 2 tvarohy, bude vyšší vrstva) 1 ks, mléko 100 ml, cukr 2 lžíce, nastrouhaná jablka cca 10 ks, cukr nebo vanilkový cukr 2 lžíce, skořice špetka

Příprava

Čím více tvarohu dáte, tím bude koláč vyšší a pro milovníky tvarohu lepší.

Nejdříve připravíme první těsto smícháním a ručním vypracováním uvedených surovin. Těsto je měkčí, přeneseme jej na plech vyložený pečícím papírem a dotvarujeme do krajů a rohů až na plechu pomocí malého válečku. 
Tvarohy rozmícháme dohladka s mlékem a cukrem. Naneseme jej na těsto na plechu. Na tvaroh dáme ve vyšší vrstvě nastrouhaná jablka, posypeme cukrem (vanilínovým) a poprášíme skořicí.
Poslední vrstvu tvoří těsto, které vyšleháme z uvedených surovin a nalijeme rovnoměrně na jablka.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme, dokud nám nezrůžoví horní vrstva.

2014-04-04 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI