1. těsto: | |||||
hladká mouka | 400 g | tuk (použila jsem máslo) | 150 g | moučkový cukr | 100 g |
voda | 8 lžic | kakao | 2 lžíce | vejce | 1 ks |
prášek do pečiva | 1 balíček | ||||
2. těsto: | |||||
polohrubá mouka | 200 g | cukr krupice | 200 g | vejce | 2 ks |
olej | 100 ml | voda | 150 ml | prášek do pečiva | 1 balíček |
Náplň: | |||||
tvaroh (raději bych příště použila 2 tvarohy, bude vyšší vrstva) | 1 ks | mléko | 100 ml | cukr | 2 lžíce |
nastrouhaná jablka | cca 10 ks | cukr nebo vanilkový cukr | 2 lžíce | skořice | špetka |
Čím více tvarohu dáte, tím bude koláč vyšší a pro milovníky tvarohu lepší.
Nejdříve připravíme první těsto smícháním a ručním vypracováním uvedených surovin. Těsto je měkčí, přeneseme jej na plech vyložený pečícím papírem a dotvarujeme do krajů a rohů až na plechu pomocí malého válečku.
Tvarohy rozmícháme dohladka s mlékem a cukrem. Naneseme jej na těsto na plechu. Na tvaroh dáme ve vyšší vrstvě nastrouhaná jablka, posypeme cukrem (vanilínovým) a poprášíme skořicí.
Poslední vrstvu tvoří těsto, které vyšleháme z uvedených surovin a nalijeme rovnoměrně na jablka.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme, dokud nám nezrůžoví horní vrstva.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI