Sladký ořechový trhací chléb zpět

Těsto:
hladká mouka290 gcukr moučka40 gsušené droždí5 g
máslo60 gmléko80 mlvoda60 ml
větší vejce2 kssůl půl lžičky
Náplň:
roztopené máslo60 gtřtinový cukr100 gskořice2 lžíce
pomleté vlašské ořechy80 g
hladká mouka 290 g, cukr moučka 40 g, sušené droždí 5 g, máslo 60 g, mléko 80 ml, voda 60 ml, větší vejce 2 ks, sůl půl lžičky, roztopené máslo 60 g, třtinový cukr 100 g, skořice 2 lžíce, pomleté vlašské ořechy 80 g

Příprava

Tak se nám to blíží a tipů na sladké dobroty na vánoční stůl, není nikdy dost. Vyzkoušejte si tento ořechovo-skořicový chlebík, který určitě nezůstane dlouho ladem.

Máslo spolu s mlékem zahříváme v jednom kastrolku, dokud se máslo nerozpustí.
Zbývající suroviny odvážíme do hnětací mísy, přilijeme k nim trochu prochladlé mléko s máslem a uhněteme těsto. Těsto není moc hutné a trochu se lepí. Posypeme je lehce hladkou moukou a těsto necháme kynout (min. 1 hod.)

Vodu přilévejte raději postupně, nemusíte ji použit ani všechnu, aby těsto nebylo příliš řídké.

Vykynuté těsto přendáme na vál posypaný hladkou moukou a rozválíme je na plát o rozměrech přibližně 30 x 50 cm. Plát potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem, skořicí a ořechy. Plát rozřežeme na 6 stejně širokých pruhů, ty naskládáme na sebe a rozřízneme je opět na 6 stejně širokých obdélníků.

Formu vyložíme pečicím papírem tak, aby byl i na bocích formy. Obdélníky z těsta naskládáme za sebou do formy, kterou přikryjeme utěrkou a těsto necháme opět 45 minut kynout.

Pečeme přibližně 35 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Podáváme lehce prochladlé.

2014-11-25 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI