Šlehačkový cheesecake dort s ovocem (vegan) zpět

Korpus:
ovesné vločky (lze koupit bez lepku)100 gkešu ořechy hrstjavorový sirup90 g
bambucké máslo Purity Vision1 lžícekakaový prášek (lze nahradit karobem)2 lžíce
Krém:
kokosové mléko 80% REAL1 plechovkasvětlé sladidlo (javorový sirup či moučkový cukr) dle chutikakaové máslo či kokosový olej30 g
Zdobení:
ovoce dle chutiVivani vegan hořká čokoláda dle chutivegan bílá čokoláda Ichoc dle chuti
ovesné vločky (lze koupit bez lepku) 100 g, kešu ořechy hrst, javorový sirup 90 g, bambucké máslo Purity Vision 1 lžíce, kakaový prášek (lze nahradit karobem) 2 lžíce, kokosové mléko 80% REAL 1 plechovka, světlé sladidlo (javorový sirup či moučkový cukr) dle chuti, kakaové máslo či kokosový olej 30 g, ovoce dle chuti, Vivani vegan hořká čokoláda dle chuti, vegan bílá čokoláda Ichoc dle chuti

Příprava

Spousta čerstvého ovoce a mlsná, tak to byl sakra důvod pro nějaké mlsáníčko. Miluji léto a jeho pestrost a tento dortík mě strašně baví. Příprava je velmi snadná a rychlá a nebudeme ztrácet čas a jdeme na něj.

Ovesné vločky pomeleme na prach s kešu ořechy, nasypeme do mísy, do které nalijeme javorový sirup, přidáme bambucké máslo a kakaový prášek, vypracujeme tvárnou hmotu. Vzniklou směs upěchujeme do dortové formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Do těsta píchneme sem tam vidličkou.

Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.

Korpus necháme důkladně vychladnout a mezitím si připravíme krém. Vyjmeme kokosové mléko z lednice, kde bylo 24 hodin, případně jej vložíme na 45 minut do mrazáku. Otevřeme plechovku a vyjmeme tuhou část bez tekutého podílu. Vložíme do šlehací nádoby a šleháme na plné otáčky. Následně již jen vmícháme sladidlo a přidáme ve vodní lázni rozpuštěné kakaové máslo či kokosový olej (jde obojí, jen pozor). Kakaové máslo či kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout, případně si pomůžeme ochlazením ve studené vodní lázni.

Připravený krém vložíme do lednice.

Když máme korpus vychladlý, vyndáme krém z lednice. Krém navrstvíme na korpus a ozdobíme dle libosti ovocem. Já jsem ještě přidala hoblinky hořké čokolády Vivani a vegan bílé čokolády IChoc.

Dort dáme do lednice důkladně vychladit.

Přeji příjemné mlsání.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-06-13 Dezerty

Poznámka

Alternativa pro smetanu by byla ještě soyatoo kokosová smetana ke šlehání či schlagfix smetana, ale ty nejsou bez konzervantů a pro děti bych je nevolila.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI