Šlehaný makový chlebíček (se sníženým obsahem cukru) zpět

Ingredience:
změklé nebo jemné rozehřáté máslo či kokosový olej150 gcukr (můžete přidat i více)50 gvejce od šťastných slepiček (žloutky a bílky zvlášť)5 ks
mouka (hladká nebo jemná špaldová)150 gmletý mák80 gprášek do pečiva1 ks
sůl špetka
změklé nebo jemné rozehřáté máslo či kokosový olej 150 g, cukr (můžete přidat i více) 50 g, vejce od šťastných slepiček (žloutky a bílky zvlášť) 5 ks, mouka (hladká nebo jemná špaldová) 150 g, mletý mák 80 g, prášek do pečiva 1 ks, sůl špetka

Příprava

Buď si o hodinku můžete přispat, a nebo upéct vynikající chlebíček jako já. V noci před odchodem do pelechu jsem usínala s pocitem, jak moc se už těším na ráno.

Bílky se solí vyšleháme v tuhý sníh.

V druhé míse vyšleháme cukr s tukem v pěnu a postupně zašleháváme i žloutky. Poté zašleháváme mouku s kypřícím práškem a mákem. Nakonec oparně zlehka vpracujeme do těsta i ušlehané bílky. 

Těsto nalijeme do formy, kterou si vysteleme pečícím papírem. Pečeme pozvolna v troubě předehřáté na 150 - 160 stupňů přibližně 45 minut.

Po upečení necháme chlebíček vychladnout na mřížce.

Podáváme s kyselejší (pikantnější) marmeládou a s miskou jogurtu nebo skyru či sklenkou kefíru.

Dobrou chuť.

2018-03-12 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI