Snídaňová kaše z quinoy zpět

Ingredience:
quinoa1 hrnekživý jogurt (Hollandia)1 lžícemléko2 hrnky
sušené ovoce, zrníčka či ořechy dle chutitobolky kardamonu dle chutipomeranč1 ks
cukrový sirup dle chutitymián dle chuti
quinoa 1 hrnek, živý jogurt (Hollandia) 1 lžíce, mléko 2 hrnky, sušené ovoce, zrníčka či ořechy dle chuti, tobolky kardamonu dle chuti, pomeranč 1 ks, cukrový sirup dle chuti, tymián dle chuti

Příprava

Kaše z fermentované quinoy s kokosovým mlékem a přelivem z pomerančů a tymiánu (opět inspirace z mé oblíbené Kitchenette. Fermentace zní děsně vědecky, ale nic na tom není, prostě namočenou quinou zapomenete přes noc na kuchyňské lince. On celý ten recept vypadá nezvykle, ale věřte, je to dobrota. 

Hrnek quinoy zalijeme vodou a přimícháme lžíci živého jogurtu. Necháme při pokojové teplotě minimálně přes noc. Quinoa se tak stává lépe stravitelnou pro děti. 
Dáme vařit 2 hrnky mléka s quinoou (sojové, kokosové, kravské...). Do kaše můžeme přidat tobolky kardamonu, které po uvaření vytáhneme. Vaříme cca 20 min
Do kaše přimícháme zrníčka nebo sušené ovoce.

Pomerančová omáčka
Z pomeranče vykrájíme čistou dužinu. Vymačkáme zbytek šťávy z okrájené kůže. Pomeranč dáme se šťávou na pár minut vařit, dosladíme sirupem a přidáme pár lístku tymiánu (ideálně citrónového).

2015-05-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI