Špaldové perníčky zpět

Ingredience:
špaldová mouka na křehké pečivo250 gmáslo50 gvejce1 ks
med3 lžícemléko2 lžícevinný kámen1 balíček
kůra z bio citronu1 lžičkakoření do perníku1 lžíce
špaldová mouka na křehké pečivo 250 g, máslo 50 g, vejce 1 ks, med 3 lžíce, mléko 2 lžíce, vinný kámen 1 balíček, kůra z bio citronu 1 lžička, koření do perníku 1 lžíce

Příprava

Letos poprvé peču sama a dalo by se říct, že si to i užívám a hledám nové (zdravější varianty) klasiky. Mezi takovou zdravější variantu můžeme zařadit i tyto perníčky.

Všechny suroviny smícháme a hněteme tak dlouho, dokud nezískáme tvárné těsto. Chce to trpělivost a teplo dlaní, ale výsledek stojí za to. Těsto necháme přes noc odpočnout v lednici a pak už klasika - těsto vyválíme a za pomoci vykrajovátek získáváme požadované tvary, které skládáme na pečící papír na plechu. Perníčky pečeme na 160 stupňů asi 10 min. Po prvním ochutnání nejsou úplně to nejlepší, co jste ochutnali, ale dejte jim čas se nechat rozležet.

2015-12-09 Dezerty

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte cca 3 plechy perníčků.

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI