| Těsto: | |||||
| špaldová mouka | 190 g | hladká mouka | 60 g | studené máslo | 125 g | 
| třtinový cukr nebo cukr krystal | 100 g | studená voda | cca 5 - 6 lžic | sůl | špetka | 
| semínka z vanilkového lusku | dle chuti | ||||
| Náplň: | |||||
| mascarpone | 500 g | nízkotučný tvaroh | 250 g | 70% hořká čokoláda | 80 g | 
| třtinový cukr nebo cukr krystal | 180 g | vejce | 2 ks | české borůvky | 150 g | 
| čerstvé ostružiny | dle chuti | ||||
| Borůvkové coulis: | |||||
| české borůvky | 250 g | cukr | 150 g | vanilkový lusk | dle chuti | 
| voda | 1 dc | ||||
| Dále se bude hodit: | |||||
| 40% smetana ke šlehání | dle chuti | hořká čokoláda | dle chuti | čerstvé ostružiny | dle chuti | 
Tento koláč vznikl jako rychlý dezert pro návštěvu z toho, „co dům dal“. Mouka, máslo, nějaký tvaroh či mascarpone, čokoláda a ovoce se najde vždy. Tato kombinace navíc funguje. Koláč můžete servírovat jen tak nebo s borůvkovým coulis a šlehačkovým nokem.
Borůvkové coulis
TIP: Koláč můžete podávat na talíři ozdobeném nahrubo nastrouhanou hořkou čokoládou, borůvkovým coulis, nokem s vyšlehané 40% smetany a čerstvými ostružinami.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI