Švýcarská roláda zpět

Ingredience:
celá vejce3 kscukr krupice200 ghladká mouka200 g
kypřící prášek do pečiva2 lžičkymléko50 gjahodový džem100 - 150 g
jahody200 g
celá vejce 3 ks, cukr krupice 200 g, hladká mouka 200 g, kypřící prášek do pečiva 2 lžičky, mléko 50 g, jahodový džem 100 - 150 g, jahody 200 g

Příprava

Neděle večer, venku pětadvacet stupňů, začíná se pomaličku smrákat, pod oknem mňouká kočka, šílená touha po sladkostech, v lednici resuscituju jahody. Plán je jasný - zužitkovat jahody a uspokojit mlsný jazýček. V hlavě se mi vybavila jednoduchá roláda s jahodami, kterou jsem kdysi kdesi viděla.

Chvíli jsem se přemýšlela. Na mysl mi přišla Ikea kuchařka, přesně tam ta roláda totiž byla! A byla, čekala na mě. Na takovy  krásný večer, až dostanu chuť....
 
Troubu dáme předehřát na 250 C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do mísy rozklepneme vajíčka, přisypeme cukr a elektrickým šlehačem nebo v robotu vyšleháme do nadýchané světležluté pěny. Přisypeme mouku a kypřící prášek, důkladně prošleháme, přilijeme mléko, znovu propracujeme a rozetřeme na připravený plech. Pečeme 5 minut, dozlatova, na spodní příčce trouby.
 
Hotové těsto hustě posypeme moučkovým cukrem a právě pocukrovanou  stranou vyklopíme na navlhčenou utěrku. Ještě horkou suchou roládu pevně smotáme, nechame chvili být a poté sloupneme pečíci papír. Roládu pomažeme po celé ploše marmeládou, hustě pokaldeme tenkými plátky jahod a znovu, tentokrat i s náplní, pevně zamotáme.

A pak už stačí si jen sednout na balkon, hodit nohy na stůl a ochutnat tu nádheru. :)
2014-10-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI