Tartaletky s mascarpone a citrónovým krémem zpět

Těsto:
hladká mouka200 gzměklé máslo100 gžloutky2 ks
jemný třtinový cukr30 gsůl špetkavlažná voda30 ml
Náplň:
citronový krém dle potřebymascarpone200 gsmetana ke šlehání120 ml
moučkový cukr2 lžíce
Na ozdobu:
čerstvé ovoce dle chutijedlé květy dle chuti
hladká mouka 200 g, změklé máslo 100 g, žloutky 2 ks, jemný třtinový cukr 30 g, sůl špetka, vlažná voda 30 ml, citronový krém dle potřeby, mascarpone 200 g, smetana ke šlehání 120 ml, moučkový cukr 2 lžíce, čerstvé ovoce dle chuti, jedlé květy dle chuti

Příprava

Tartaletky jsou naprosto úžasný dezert. Můžete je totiž naplnit jakýmkoli vaším oblíbeným krémem a máte hotovo. Korpusy si klidně můžete udělat den dopředu a v den vaší návštěvy máte hotovo během několika minut. Tartaletky můžete zdobit oblíbeným ovocem, jedlými květy nebo nasekanými pistáciemi.

1. Změklé máslo a třtinový cukr si dáme do mísy a vyšleháme v robotu. Poté přidáme žloutky přesátou mouku, sůl a necháme zpracovat. Nakonec přidáme vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto.

2. Vzniklé těsto si dáme na pomoučený vál a zlehka ještě rukama zpracujeme. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme minimálně hodinu odpočinout v lednici.

3. Těsto vyndáme z lednice a vyválíme zhruba na 0,5 cm plát. Z těsta vykrajujeme o něco větší kolečka, než je průměr našich formiček na tartaletky. Těsto dáme do tartaletek a vymačkáme prsty až k hornímu okraji formičky (při pečení nám těsto ještě trochu klesne dolů). Nakonec těsto na dně tartaletek propícháme vidličkou a pečeme na 170 stupňů 15 - 18 minut do zezlátnutí.

4. Tartaletky vyndáváme z formiček ještě za tepla.

5. Mezitím si ušleháme mascarpone s moučkovým cukrem a smetanou. Musíme si dát pozor, abychom krém nepřešlehali, stačí opravu chvilka (jen než nám hezky díky smetaně zhoustne).

6. Vychladlé tartaletky naplníme lžící citrónového krému. Krém z mascarpone si dáme do sáčku se zdobičkou a plníme jím tartaletky, které nakonec dozdobíme ovocem a jedlými květy.

2017-02-21 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostoslava
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI