Tarte au citron - Francouzský citronový koláč zpět

Těsto:
hladká mouka250 gmáslo125 gsůl špetka
cukr krupice špetkažloutek1 ksvoda (dle potřeby) trochu
Náplň:
mléko0,5 lmouka40 gcukr krupice75 g
kůra a šťáva z jednoho citronu dle chutivejce4 kscukr moučka40 g
sůl špetka
hladká mouka 250 g, máslo 125 g, sůl špetka, cukr krupice špetka, žloutek 1 ks, voda (dle potřeby) trochu, mléko 0,5 l, mouka 40 g, cukr krupice 75 g, kůra a šťáva z jednoho citronu dle chuti, vejce 4 ks, cukr moučka 40 g, sůl špetka

Příprava

Rodinný recept od kamarádky z Francie je tu! Lehoučký a osvěžující koláč kde se snoubí kombinace křehkého těsta s kyselkavou příchutí citronové náplně a sladce obláčkový sníh.

Ze surovin rychle zpracujeme těsto (nejlépe v robotu, aby se zbytečně nezahřívalo), a dáme 30 minut odpočívat do lednice.

Těsto vyválíme a vyložíme jím koláčovou formu (průměr asi 30cm), propícháme vidličkou a dáme předpéct 10 minut do trouby předehřáté na 210°C

V kastrolku přivedem k varu mléko s nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme mouku a cukr a pořádně mícháme až směs trochu zhoustne, odstavíme z plamene, necháme chvilku zchládnout a přimícháme citronovou šťávu a žloutky.

Náplň nalijeme na předpečené těsto a pečeme na 180°C asi 25 minut.

Z bílků trošku soli a cukru ušleháme pevný sníh, který navršíme na koláč a dáme do trouby, kterou stáhneme na 120°C na dalších 15 minut.

Et voilà ! Bon appétit Lenka a Radja

2014-10-24 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI