Trhanec zpět

Ingredience:
špaldová mouka125 gvajíčka od šťastných slepiček2 kssůl (do šlehání sněhu) špetka
polotučné mléko250 mlpřepuštěné máslo Ghí1 líce
Na dozdobení:
vysokoprocentní čokoláda dle chutiovoce dle chutimoučkový cukr dle chuti
špaldová mouka 125 g, vajíčka od šťastných slepiček 2 ks, sůl (do šlehání sněhu) špetka, polotučné mléko 250 ml, přepuštěné máslo Ghí 1 líce, vysokoprocentní čokoláda dle chuti, ovoce dle chuti, moučkový cukr dle chuti

Příprava

Dnes jsem se při přípravě snídaně inspirovala laskominou, kterou si občas dáváme s manželem při vysokohorských túrách v rakouských/dolomitských chatách. Trošku jsem ji upravila - dala jsem jinou mouku, nepřislazovala a pekla na ghí.

Ušleháme si sníh z bílků. 

Vejce vyšleháme s mlékem, přidáme mouku a vše společně vyšleháme. 

Chvíli (asi 10 minutek) necháme stát.

Rozpálíme si velkou pánev s poklicí, na kterou dáme přepuštěné máslo Ghí.

Do vajec s mlékem a moukou opatrně zapracujeme sníh a vše vlijeme na pánev a přikryjeme poklicí. 

Až bude spodní strana opečená, roztrháme trhanec a obrátíme jednotlivé kousky, ať se opečou i z druhé strany. 

Pak už naservírujeme na talíře. Můžeme jemně poprášit cukrem, zakápnout rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a zasypat ovocem.

2017-11-20 Dezerty

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI