Tříbarevná bábovka s tvarohem a broskvemi zpět

Ingredience:
polohrubá mouka300 gcukr150 grozpuštěné máslo125 g
vanilínový cukr1 ksprášek do pečiva1 ksmlékocca 350 ml
kakao2 - 3 lžícerum1 lžíce
Tvarohová náplň:
tvaroh1 - 1,5 vaničkycukr krupice3 lžícevanilkový puding1 ks
rum1 lžícevanilínový cukr1 kskompotované půlky broskví dle potřeby
polohrubá mouka 300 g, cukr 150 g, rozpuštěné máslo 125 g, vanilínový cukr 1 ks, prášek do pečiva 1 ks, mléko cca 350 ml, kakao 2 - 3 lžíce, rum 1 lžíce, tvaroh 1 - 1,5 vaničky, cukr krupice 3 lžíce, vanilkový puding 1 ks, rum 1 lžíce, vanilínový cukr 1 ks, kompotované půlky broskví dle potřeby

Příprava

Úkol zněl jasně ... upéct zajímavou bábovku se slavnostním aranžmá. Tak jsem se do toho pustila a snad se mi povedla. Kluci říkali, že prý super. Spíš byli rádi, že jsem po dlouhé době upekla zas nějakou bábovku. Tak zkuste taky.

Na těsto smíchejte všechny uvedené ingredience kromě kakaa. Dobře vymíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Pak těsto rozdělte. Pokud chcete bábovku tmavší, připravte větší množství těsta s kakaem a naopak.

Tvarohovou náplň také připravte z uvedených surovin, osladit můžete podle chuti. Broskve nechte okapat.

Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte zlehka moukou. Postupně střídavě nalévejte těsta, přibližně ve 3/4 formy na těsto nalijte polovinu tvarohové náplně, rozložte broskve důlkem nahoru a pokryjte zbytkem tvarohové směsi a nakonec zbytkem těsta. Trochu s formou zlehka zahýbejte, aby si všechny vrstvy "sedly".Pečte v předehřáté troubě při 180 °C cca 50-60 minut, zkuste špejlí.

PS: recept neobsahuje vejce, není to chyba.

2019-09-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI