Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 300 g | cukr | 150 g | rozpuštěné máslo | 125 g |
vanilínový cukr | 1 ks | prášek do pečiva | 1 ks | mléko | cca 350 ml |
kakao | 2 - 3 lžíce | rum | 1 lžíce | ||
Tvarohová náplň: | |||||
tvaroh | 1 - 1,5 vaničky | cukr krupice | 3 lžíce | vanilkový puding | 1 ks |
rum | 1 lžíce | vanilínový cukr | 1 ks | kompotované půlky broskví | dle potřeby |
Úkol zněl jasně ... upéct zajímavou bábovku se slavnostním aranžmá. Tak jsem se do toho pustila a snad se mi povedla. Kluci říkali, že prý super. Spíš byli rádi, že jsem po dlouhé době upekla zas nějakou bábovku. Tak zkuste taky.
Na těsto smíchejte všechny uvedené ingredience kromě kakaa. Dobře vymíchejte, aby se nevytvořily hrudky. Pak těsto rozdělte. Pokud chcete bábovku tmavší, připravte větší množství těsta s kakaem a naopak.
Tvarohovou náplň také připravte z uvedených surovin, osladit můžete podle chuti. Broskve nechte okapat.
Bábovkovou formu vymažte tukem a vysypte zlehka moukou. Postupně střídavě nalévejte těsta, přibližně ve 3/4 formy na těsto nalijte polovinu tvarohové náplně, rozložte broskve důlkem nahoru a pokryjte zbytkem tvarohové směsi a nakonec zbytkem těsta. Trochu s formou zlehka zahýbejte, aby si všechny vrstvy "sedly".Pečte v předehřáté troubě při 180 °C cca 50-60 minut, zkuste špejlí.
PS: recept neobsahuje vejce, není to chyba.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI