Tvarohovo-makový koláč zpět

Těsto:
hladká mouka200 gcukr moučka50 gmáslo80 g
vejce1 ksprášek do pečiva1/2 lžičkysůl špetka
Náplň:
tučný tvaroh500 glučina150 gmascarpone100 g
smetana ke šlehání250 mlcukr moučka250 gmáslo150 g
vejce2 ksmletý mák100 gkukuřičný škrob2 lžíce
hladká mouka 200 g, cukr moučka 50 g, máslo 80 g, vejce 1 ks, prášek do pečiva 1/2 lžičky, sůl špetka, tučný tvaroh 500 g, lučina 150 g, mascarpone 100 g, smetana ke šlehání 250 ml, cukr moučka 250 g, máslo 150 g, vejce 2 ks, mletý mák 100 g, kukuřičný škrob 2 lžíce

Příprava

Nedávno můj oblíbený blog o vaření Dulce de Leche zveřejnil skvěle vypadající koláč. A protože moje děti milují tvaroh i mák, tak nebylo nad čím přemýšlet a hned jsem recept vyzkoušela.

V receptu jsem si udělala drobné změny, protože některé věci jsem chtěla udělat maličko jinak. A koláč byl skvělý!

 

Ze surovin na těsto si vypracujeme hladké těsto, které rozválíme do rozevírací dortové formy, kterou jsme na dně vyložili pečicím papírem. Těsto rozprostřeme buď rukama, nebo malým válečkem na těsto. U krajů mírně zvedneme kolem stěn formy. Dáme odpočinout do lednice, než si připravíme náplň.

Všechny suroviny na náplň jsem dala do kuchyňského robota se šlehací metlou a vyšlehala dohladka.

Náplň nalijeme na připravené těsto a dáme do trouby, vyhřáté na 170 °C. Pečeme asi 50 minut, poté vypneme troubu a koláč v ní necháme ještě asi hodinu chladnout.

Je velice dobré nechat koláč ještě alespoň šest hodin v chladnu.

Podáváme při pokojové teplotě.

Dobrou chuť přeje Alča.

2015-10-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI