Tvarohovo-ostružinový koláč zpět

Těsto:
hladká mouka250 gcukr krupice80 gmáslo100 g
prášek do pečiva1/2 balíčkumléko1 lžícevejce1 ks
Krém:
mléko100 mlsmetana ke šlehání1 kelímekměkký tvaroh2 vaničky
vanilkový pudink1/2 balíčkuvanilkový cukr1 lžícecukr krupice20 g
ostružiny50 g
hladká mouka 250 g, cukr krupice 80 g, máslo 100 g, prášek do pečiva 1/2 balíčku, mléko 1 lžíce, vejce 1 ks, mléko 100 ml, smetana ke šlehání 1 kelímek, měkký tvaroh 2 vaničky, vanilkový pudink 1/2 balíčku, vanilkový cukr 1 lžíce, cukr krupice 20 g, ostružiny 50 g

Příprava

Tvarohové koláče se u nás můžou dělat na jakýkoliv způsob. Už nás nebavila osvědčená klasika, a tak přišel čas na malý experiment.

Z výše uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a vmačkáme ho do formy na koláč (průměr cca 25 cm). Těsto propícháme vidličkou, aby nám moc nevyskočilo, a dáme předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut. 
Mezitím si uvaříme pudink z mléka a smetany a zároveň necháme v pudinku rozpustit cukr. Jakmile je pudink hotový, můžeme do ještě horkého pudinku vmíchat tvaroh. V dalším hrnci si mezitím uděláme rozvar z ostružin. Pokud nepouští moc šťávy, můžete přilít trošku vody. Jakmile máme rozvar hotov (asi 5 minut) tak přes sítko propasírujeme asi polovinu malin do krému a dobře promícháme. Na předpečený korpus nalijeme ostružinový krém a dozdobíme zbytkem ostružin. Koláč pečeme dalších 30 minut. Po vytažení z trouby bude krém ještě trošku tekutější, ale po vychladnutí hezky ztuhne.

2015-10-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI