Těsto: | |||||
hladká mouka | 250 g | cukr krupice | 80 g | máslo | 100 g |
prášek do pečiva | 1/2 balíčku | mléko | 1 lžíce | vejce | 1 ks |
Krém: | |||||
mléko | 100 ml | smetana ke šlehání | 1 kelímek | měkký tvaroh | 2 vaničky |
vanilkový pudink | 1/2 balíčku | vanilkový cukr | 1 lžíce | cukr krupice | 20 g |
ostružiny | 50 g |
Tvarohové koláče se u nás můžou dělat na jakýkoliv způsob. Už nás nebavila osvědčená klasika, a tak přišel čas na malý experiment.
Z výše uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a vmačkáme ho do formy na koláč (průměr cca 25 cm). Těsto propícháme vidličkou, aby nám moc nevyskočilo, a dáme předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na 20 minut.
Mezitím si uvaříme pudink z mléka a smetany a zároveň necháme v pudinku rozpustit cukr. Jakmile je pudink hotový, můžeme do ještě horkého pudinku vmíchat tvaroh. V dalším hrnci si mezitím uděláme rozvar z ostružin. Pokud nepouští moc šťávy, můžete přilít trošku vody. Jakmile máme rozvar hotov (asi 5 minut) tak přes sítko propasírujeme asi polovinu malin do krému a dobře promícháme. Na předpečený korpus nalijeme ostružinový krém a dozdobíme zbytkem ostružin. Koláč pečeme dalších 30 minut. Po vytažení z trouby bude krém ještě trošku tekutější, ale po vychladnutí hezky ztuhne.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI