Korpus: | |||||
ovesné vločky | 1 hrnek (250 ml) | mleté ořechy (kešu a vlašské) | 75 g | banán (2 menší) | 150 g |
máslo | 50 g | med | 1/2 lžíce | sůl | špetka |
Krém: | |||||
tvaroh - v papíru | 250 g | mascarpone | 1/2 vaničky | vykapaný jogurt | 1 velký kelímek |
smetana ke šlehání | 100 ml | med | 3 lžíce | kůra z 1/2 citronu | dle chuti |
citronová šťáva | pár kapek | sůl | špetka | ||
Ozdobení: | |||||
čerstvé ovoce | dle potřeby a chuti |
Z mé domovské vařící skupiny na facebooku na mě často koukají dobroty a občas je to něco, co musím jít okamžitě sama uskutečnit. Toto se mi stalo právě u tohoto tvarohového dortíku. A s čerstvým ovocem je to prostě neodolatelná kombinace.
Rozmačkané banány smícháme s ovesnými vločkami, přimícháme ostatní suroviny a promícháme. Necháme asi 10-15 min odpočinout, aby vločky změkly, napěchujeme do dortové formy a pečeme na 180 stupňů 10-15 minut. Po vyndání necháme korpus vychladnout.
Zatímco korpus chladne, připravíme si krém. Vyšleháme si tvaroh, vykapaný jogurt a mascarpone, osladíme, přidáme špetku soli a přidáme vyšlehanou šlehačku, dochutíme strouhanou kůrou z omytého citronu a citronovou šťávou. Hotový krém klademe na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do lednice na pár hodin.
Hotový dort zdobíme čerstvým ovocem.
Z uvedených ingrediencí připravíte dort do dortové formy o průměru 23 cm.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI