Tvarohový koláč arašíďák zpět

Korpus:
arašídová mouka250 gžitná tmavá mouka100 gslunečnicová semínka100 g
máslo150 gcukr (březový)100 gnastrouhaná citronová kůra dle chuti
Náplň:
tučný tvaroh250 gpodmáslí100 mlskyr200 g
vejce1 kscukr (březový)50 glesní ovoce dle chuti
arašídová mouka 250 g, žitná tmavá mouka 100 g, slunečnicová semínka 100 g, máslo 150 g, cukr (březový) 100 g, nastrouhaná citronová kůra dle chuti, tučný tvaroh 250 g, podmáslí 100 ml, skyr 200 g, vejce 1 ks, cukr (březový) 50 g, lesní ovoce dle chuti

Příprava

Arašídový korpus, žádný přidaný cukr a chutná jako Horalka.

Úžasný koláč, kde jsem poprvé použila arašídovou mouku a jsem nadšená! Lesní ovoce miluju a mám neustále zásobu v mrazáku. Navíc je extra rychlý.

Všechny suroviny na korpus propracujeme v kompaktní těsto a 2/3 natlačíme do formy vyložené pečícím papírem.

Předehřejeme troubu na 180 stupňů.

Suroviny na náplň (kromě ovoce) promícháme a nalijeme na korpus. Posypeme ovocem a zbytkem těsta. 

Pečeme cca 40 minut dozlatova.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


2018-02-26 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI