Úsporné rohlíčky zpět

Ingredience:
hladká špaldová mouka140 gčekankový sirup30 govesné vločky60 g
semínka z vanilkového lusku dle chutimáslo75 gvanilkový a moučkový cukr (protein) na obalení
hladká špaldová mouka 140 g, čekankový sirup 30 g, ovesné vločky 60 g, semínka z vanilkového lusku dle chuti, máslo 75 g, vanilkový a moučkový cukr (protein) na obalení

Příprava

Tyto rohlíčky s opraženými vločkami a vanilkou vás určitě nezklamou. Je to skvělá alternativa ke klasickému cukroví a chutná skvěle. Opražené vločky jsou plné zdravých sacharidů a krásně voní. Když jsem dávala ochutnávat, tak nikdo nepoznal, že tam nejsou ořechy.

Vločky opražíme na suché teflonové pánvi, umeleme, smícháme s moukou, sladidlem, semínky z vanilkového lusku a tukem. Důkladně prohněteme (ideálně v robotu) a necháme 30 minut odpočinout. Tvarujeme malé rohlíčky a pečeme na vymazaném plechu při 180 stupních. Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým nebo skořicovým cukrem. Nebo můžete jako já použít protein.

2017-11-29 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostvánoce
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI