Vegan Raffaello zpět

Ingredience:
mleté mandle68 gstrouhaný kokos50 gbio kokosový krém70 g
tekuté sladidlo2 lžícekokosový olej raw bio2 - 3 lžícestrouhaný kokos na obalení
mleté mandle 68 g, strouhaný kokos 50 g, bio kokosový krém 70 g, tekuté sladidlo 2 lžíce, kokosový olej raw bio 2 - 3 lžíce, strouhaný kokos na obalení

Příprava

Už několik maminek mi lítostivě psalo, že neví jak připravit bezmléčné Raffaelo, také mě to trošku trápilo, protože bych ráda, aby jej malý mohl ochutnat. Připravila jsem si tedy vlastní verzi a musím říct, že je úžasná, kokosový krém je něco neskutečně úžasného. Příprava je strašně snadná a rychlá.

Mleté mandle smícháme s kokosem, přidáme tekuté sladidlo, kokosový krém, který necháme při pokojové teplotě povolit nebo necháme před přípravou u topení, dle konzistence, přidáme kokosový olej. Důkladně vše propracujeme, hmota bude mokřejší, ochutnáme a dle chuti dosladíme, já již nepřislazovala, mnou použitý kokosový krém (viz obrázek) je přirozeně sladký. Z připravené směsi vytvarujeme kuličky a obalíme v kokosu, dáme na tác s pečícím papírem a necháme vychladit v lednici! Neujídat, smích.

No a pak prostě a jednoduše slušně řečeno zbaštíme.

Přeji příjemné, zdravé mlsání.

Pokud vás honí mlsná a máte chuť na čokoládu, klidně si kuličky polijte čokoládou, například Vivani čokoládou na vaření, která je rovněž vegan.

2016-11-04 Dezerty

Poznámka

Kokosový krém lze zakoupit od značek Rapunzel, Amaizin.

Autor:

Počet porcí
15
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostvánoce
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI