Velikonoční mazanec zpět

Ingredience:
mouka (200g hladká a 300g polohrubá)500 gcukr krystal50 gmáslo nebo hera (rozehřáté)100 g
sůl špetkažloutek (dejte si trošku stranou na potření)2 kscitronová kůra dle chuti
rozinky namočené v rumu nebo višňovici dle chutivlažné mléko250 mldroždí1/2 kostky
lupínky nebo půlky mandliček na dozdobení
mouka (200g hladká a 300g polohrubá) 500 g, cukr krystal 50 g, máslo nebo hera (rozehřáté) 100 g, sůl špetka, žloutek (dejte si trošku stranou na potření) 2 ks, citronová kůra dle chuti, rozinky namočené v rumu nebo višňovici dle chuti, vlažné mléko 250 ml, droždí 1/2 kostky, lupínky nebo půlky mandliček na dozdobení

Příprava

Velikonoční tradice se musí ctít, takže i u nás voní domácí mazanec.

Vypracujeme těsto, necháme vykynout, pak rozdělíme množství na 2 stejné porce a utvoříme mazance.

Necháme na plechu ještě dokynout. Pak vezmeme žloutek a vyšleháme s trochou mléka. Potřeme, zasypeme mandličkami a znovu mandličky potřeme taky žloutkem a dáme do vyhřáté trouby péct na 160 stupňů asi 30 minut.

Nůžkami ještě nastřihneme vršek mazanců do křížku.

Doporučuji na dno trouby dát plecháček s teplou vodou. Mazance budou krásně vláčné a rovnoměrně vyskočí.

2017-04-20 Dezerty

Poznámka

Z uvedených surovin upečete 2 kusy mazance.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI