Višňový koláč zpět

Ingredience:
špaldová mouka hladká210 gvejce3 - 4 kspanela80 g
med1 lžíceGhí, olej či jiný tuk1 lžíceprášek do pečiva1 ks
Zdobení:
višně, třešně550 gagarová tyčinka country life1 ksovocná šťáva - já měla 100% malinovou EDEN200 ml
domácí rybízová marmeláda dle chuti
špaldová mouka hladká 210 g, vejce 3 - 4 ks, panela 80 g, med 1 lžíce, Ghí, olej či jiný tuk 1 lžíce, prášek do pečiva 1 ks, višně, třešně 550 g, agarová tyčinka country life 1 ks, ovocná šťáva - já měla 100% malinovou EDEN 200 ml, domácí rybízová marmeláda dle chuti

Příprava

Už i u nás dozrávají višně, začali jsme postupně pěkně nejdřív plnit bříška, a když už byla plná, začala jsem přemýšlet nad tím, kam s nimi. Tento koláč je velmi povedený a chutný, kombinací ovoce je neomezeně a dá se s ním vyhrát. Rozhodně stojí za vyzkoušení. Koláč je snadný a rychlý, pokud opomenu vypeckování višní.

Příprava korpusu je velmi rychlá. Do mísy dáme celá vejce, přidáme panelu a med, našleháme a střídavě již bez šlehání s pomocí metly vmícháme Ghí či jiný tuk, mouku smíchanou s kypřícím práškem a vlažnou vodou. Alternativu korpusu bez vajec najdete ZDE a alternativu bez vajec a lepku, vegan najdete ZDE.

Připravené těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme si vytřeli tukem a vysypali moukou. Vložíme do trouby a pečeme na 180°C přibližně 30 minut, vyzkoušíme špejlí. Korpus je tmavší díky přidané panele a medu.

Po upečení necháme korpus důkladně vychladnout. 

Po vychladnutí si korpus potřeme marmeládou a připravíme si přeliv, korpus necháváme stále ve formě. Do hrnce nalijeme ovocnou šťávu a do ní natrháme agarovou tyčinku. Vypeckujeme si višně. Agarovou tyčinku povaříme do rozpuštění ve šťávě. Když je agar rozpuštěný, přidáme do hrnce vypeckované višně a krátce prohřejeme. Směs můžeme přisladit případně panelou, já neměla potřebu. Nalijeme na korpus potřený marmeládou a dáme do lednice ztuhnout. 

Koláč je velmi svěží, lahodný, prostě mizel pod rukama.

Přeji dobrou chuť.

2018-06-18 Dezerty

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI