Vláčná bábovka zpět

Ingredience:
jemná špaldová mouka nebo hladká300 gprášek do pečiva12 gsůl špetka
kakao bez cukru (holandské)3 lžícecukr krystal (kdo neřeší cukr může až 200g)50 gvejce od šťastných slepic4 ks
rostlinný olej150 gkefír/podmáslí/mléko150 gcitronová kůra1 lžička
rum (doporučuji Jamajský)5 lžic
jemná špaldová mouka nebo hladká 300 g, prášek do pečiva 12 g, sůl špetka, kakao bez cukru (holandské) 3 lžíce, cukr krystal (kdo neřeší cukr může až 200g) 50 g, vejce od šťastných slepic 4 ks, rostlinný olej 150 g, kefír/podmáslí/mléko 150 g, citronová kůra 1 lžička, rum (doporučuji Jamajský) 5 lžic

Příprava

Vždy o víkendu máme snídani na pohodu a něco výjimečného, co v týdnu nesnídáme. Tentokrát padla volba na bábovku.

Připravíme si formu na bábovku. 

Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Pak přidáme olej, kefír/podmáslí/mléko (co kdo má) a kůru + rum.

Mouku smícháme s práškem do pečiva a po částech přidáváme. Vyšleháme v hladké těsto.

Jednu třetinu těsta obarvíme kakaem. 

Do formy naléváme střídavě těsto světlé, kakaové a ukončíme těstem světlým.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.

Pocukrovat můžete moučkovým cukrem nebo mandlovým prachem (ten jsem použila já). 

Udělejte si hrnek kávy, čaje, kakaa nebo horké mléko se špetkou skořice a přeji Vám báječný víkendový den s báječnou voňavou bábovkou.

2020-02-07 Dezerty

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídladezerty
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI