Zapečené jáhly s jahodami aneb božská snídaně zpět

Ingredience:
jahody (očištěné a pokud máte větší nakrájených na menší kousky)1 velká hrstjáhly v suchém stavu, ideálně v bio kvalitě100 gnerafinovaná sůl špetka
mandlové mléko300 mlvejce - bílek a žloutek zvlášť1 ksvanilkový extrakt, žádná chemie!!! :)1 lžička
agávový sirup1 lžícekůra z půlky citronu nebo sušená kůra dle chutikokosový tuk/olej na vymazání formy1 lžička
kvalitní tmavý třtinový cukr na posypání1 lžíce
jahody (očištěné a pokud máte větší nakrájených na menší kousky) 1 velká hrst, jáhly v suchém stavu, ideálně v bio kvalitě 100 g, nerafinovaná sůl špetka, mandlové mléko 300 ml, vejce - bílek a žloutek zvlášť 1 ks, vanilkový extrakt, žádná chemie!!! :) 1 lžička, agávový sirup 1 lžíce, kůra z půlky citronu nebo sušená kůra dle chuti, kokosový tuk/olej na vymazání formy 1 lžička, kvalitní tmavý třtinový cukr na posypání 1 lžíce

Příprava

Tak tohle je ideální zdravá, sladká svačinka nebo snídaně, ideální začátek nedělního dne :) Jsou rychle hotové, zasytí a jsou plné vitamínů a minerálů. Navíc vypadají skvěle. 

Tenhle recept Vám provoní kuchyni sladkými jahůdkami, mandlovým mlékem a kokosem až se budou olizovat i sousedi :)

Nejprve jáhly propláchněte studenou vodou a nechte v cedníku okapat. Přendáme do hrnce, zalijeme mlékem a lehce osolíme a pod pokličkou vaříme bez míchání na mírném plameni 10 minut (opravdu na mírném a klidně použijte vyšší hrnec, jelikož Vám může mléko s jáhly vypěnit nahoru až na pokličku). Pak vypneme plamen a necháme dojít pod pokličkou 15-20 minut. Mezitím utřeme žloutek s vanilkovým extraktem a agávovým sirupem, přidáme kůru a přimícháme do hotových (po uplynutí 15-20ti min) jáhel. Vše hezky promícháme.

Troubu si předehřejeme na 180°C. Bílek, který nám zbyl, ušleháme do tuhého sněhu a zlehka zapracujeme do jáhlové směsi. Formu si vymažeme kokosovým olejem a začneme vrstvit. Nejprve dáme polovinu jáhel, hezky uhladíme, posypeme jahodami. Překryjeme zbývající směsí a mírně uhladíme. Navrch dáme opět pár jahod pak už pocukrovat lžící třtinového cukru a můžeme dát zapéct na 15 min.

Hotové jáhly podáváme ihned nebo i trochu vychladlé, dobré jsou obě varianty :)

Dobrou chuť

2014-10-16 Dezerty

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI