Zdravý špaldovo-vločkový štrůdl zpět

Ingredience na těsto:
povolené máslo130 gmleté vločky1 hrnekhladká špaldová mouka1 hrnek
sůl1 špetkavanilka1 ksvejce1 ks
cukr / xylitol dle chuti
Ingredience na náplň:
vločky jemně mleté4 lžícejablíčka2-3 ksrum1 lžíce
xylitol sladidlo/cukr1 lžícerozinky1 hrstkavejce na potření1 ks
povolené máslo 130 g, mleté vločky 1 hrnek, hladká špaldová mouka 1 hrnek, sůl 1 špetka, vanilka 1 ks, vejce 1 ks, cukr / xylitol dle chuti , vločky jemně mleté 4 lžíce, jablíčka 2-3 ks, rum 1 lžíce, xylitol sladidlo/cukr 1 lžíce, rozinky 1 hrstka, vejce na potření 1 ks

Příprava

Ten jsme pekli s Vojtíškem a je prostě výborný. Vyšlo nám to na jednu “nohavici”, která je téměř snědená za dva dny. I vy si ho určitě oblíbíte, protože je to opravdu zdravé mlsání bez výčitek.

Předehřejeme troubu na 170 stupňů horkovzduch.
Těsto jsem rozválela mezi dvěma pečícími papíry.
Poté jsem dala opravdu hodně náplně a pomocí papíru přeložila okraje přes sebe.
Necháme zabalené a pečeme cca 25 minut, rozbalíme a pečeme ještě cca 10 minut.
Vytaženě z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.

2022-03-22 Dezerty

Poznámka

Kdo má ještě rád ořechy, může hrstku přidat dle chuti.

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídladezerty
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
dezerty
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI