Balzamikový bůček zpět

Ingredience:
vykostěný prorostlý bůček bez kůže1 kgtřtinový cukr175 gbalzamikový ocet125 ml
teplá voda250 mlčesnek2 stroužkysůl špetka
pepř špetka
Zkaramelizovaná jablka:
jablko2 kstřtinový cukr2 lžíce
vykostěný prorostlý bůček bez kůže 1 kg, třtinový cukr 175 g, balzamikový ocet 125 ml, teplá voda 250 ml, česnek 2 stroužky, sůl špetka, pepř špetka, jablko 2 ks, třtinový cukr 2 lžíce

Příprava

Zní to prapodivně, ale je to výborné. Tu chuť si zamilujete.

Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a napícháme ho na kovové jehly.

Smícháme vodu, balzamikový ocet, cukr, utřený česnek, sůl a pepř.

maso dáme do pekáče, přelijeme směsí, přikryjeme víkem nebo alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 160°C. Pečeme přikryté 30 minut.

Pak odkryjeme, zvýšíme teplotu trouby na 200°C a pečeme asi 1 hodinu (do změknutí). Asi po 10 minutách jehly s masem obracíme.

Na závěr si připravíme jablka. Jablka omyjeme, nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné a vykrojíme jádřinec. Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme 2 lžíce cukru na karamel, vložíme plátky jablek a 1 minutu opékáme. Pak otočíme a opět 1 minutu opékáme.

Přidáme na talíř k masu.

2014-01-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI