Batátový nákyp zpět

Ingredience:
větší batát1/2 ksjarní cibulka i s natí nebo jedna střední cibule2 kslistový špenát1 velká hrst
libové mleté maso1 velká hrssekaná sušená rajčata nebo čerstvá rajčata1 stejné množstvísmetana1/2 kelímku
čerstvý kozí sýr (mozzarella, dle chuti)100 g
větší batát 1/2 ks, jarní cibulka i s natí nebo jedna střední cibule 2 ks, listový špenát 1 velká hrst, libové mleté maso 1 velká hrs, sekaná sušená rajčata nebo čerstvá rajčata 1 stejné množství, smetana 1/2 kelímku, čerstvý kozí sýr (mozzarella, dle chuti) 100 g

Příprava

Batáty, chcete-li sladké brambory, pochází z Ameriky. Existují dva druhy, které se však liší úpravou v kuchyni. Ty červené jsou nejlepší k zapékání nebo vaření. Žlutá odrůda se spíše smaží nebo je vhodná na různá těsta. Já si vybrala recept, který můžete servírovat třeba se zeleninovým salátem.

Na oleji orestujeme maso, cibuli, přidáme batáty strouhané na hrubém struhadle. Chvíli restujeme a pak zalijeme smetanou, přidáme sekaný listový špenát a sýr. Dle chuti dosolíme a dopepříme dle věku strávníků.
Vše povaříme cca 5 minut.
Kaši nalijeme do vymazaného pekáčku a necháme zapéct. 
Do nákypu můžeme přidat zeleninu dle vlastní fantazie, není nutné se držet receptu... hrášek, kukuřice, bylinky, paprika, cuketa...

2015-05-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyzapékání
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI