Boloňská omáčka zpět

Ingredience:
mleté maso (ideálně hovězí, ale může být i krůtí nebo kuřecí)500 gvelká mrkev2 ksvelká petržel1 ks
střední cuketa1 ksřapíkatý celer6 stonkůvelká cibule1 ks
loupaná krájená rajčata2 plechovkybobkový list2 kskousek skořice2 cm
Nové koření3 kuličkypepř špetkasůl dle chuti
červené víno1 dlolivový olej trochučerstvá bazalka dle chuti
parmazán na posypánítěstoviny dle potřeby
mleté maso (ideálně hovězí, ale může být i krůtí nebo kuřecí) 500 g, velká mrkev 2 ks, velká petržel 1 ks, střední cuketa 1 ks, řapíkatý celer 6 stonků, velká cibule 1 ks, loupaná krájená rajčata 2 plechovky, bobkový list 2 ks, kousek skořice 2 cm, Nové koření 3 kuličky, pepř špetka, sůl dle chuti, červené víno 1 dl, olivový olej trochu, čerstvá bazalka dle chuti, parmazán na posypání, těstoviny dle potřeby

Příprava

Kdo miluje těstoviny, určitě nepohrdne těstovinami, které snad miluje každý. Však vyměňte eidam dobrým parmezánem a posunete toto jídlo o úroveň výše.

Mleté maso orestujeme na oleji do zlatova, Přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na malé kostičky. Já s oblibou používám sekací nástavec ponorného mixeru, krásně naseká všechny suroviny na stejně velké kousky. Maso a zeleninu spolu orestujeme, zalijeme červeným vínem. Přidáme všechno koření a bylinky kromě bazalky a zalijeme rajčaty. Pod pokličkou dusíme do měkka cca 30 min. Směs nesmí plavat ve šťávě. Do hotové omáčky zamícháme čerstvou sekanou bazalku dle chuti. 
Těstoviny nesmí v omáčce plavat, ale každá těstovina musí být pěkně obalená omáčkou. Před podáváním posypeme čerstvým parmazánem.

2015-05-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI