Bramborové restované knedlíky s vajíčkem, slaninou a houbami zpět

Ingredience:
bramborový knedlík1 větší kousekčerstvé houby1 hrstcibule1 ks
slanina1 kusvejce1-2 kskmín1 špetka
sůl1 špetkatymián1 špetkamáslo1 lžíce
kyselá okurka
bramborový knedlík 1 větší kousek, čerstvé houby 1 hrst, cibule 1 ks, slanina 1 kus, vejce 1-2 ks, kmín 1 špetka, sůl 1 špetka, tymián 1 špetka, máslo 1 lžíce, kyselá okurka

Příprava

Pokud vám zbyl z nedělního oběda bramborový knedlík, mám pro vás tip na rychlou chutnou večeři. Taste čerstvé houby a obyčejný recept bude výtečnou pochoutkou.

Slaninu pozvolna vyškvaříme na suché pánvi, pak přidáme najemno nakrájenou cibuli, pokrájené houby a trochu másla, osolíme, okořeníme a restujeme pozvolna cca 10 minut, aby se nám odpařila přebytečná tekutina z hub. Poté vložíme nakrájené knedlíky, chvilku je opékáme, prohříváme a do směsi rozklepneme vajíčka. Rozmícháme, necháme ztuhnout, dosolíme a můžeme podávat, samozřejmě nejlépe s kyselou okurkou. 

2022-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI