Ingredience na knedlík: | |||||
brambory | 4 ks | hrubá mouka | 1 a 1/2 hrnku | vejce | 2 ks |
sůl | 1 špetka | šunka Zvonařka | 1 balení | špek | 1 kousek |
zelená petřželková nať | 1 hrstka | větší bagetka od pekaře | 1/2 ks | ||
Na zelí: | |||||
červené zelí | 1 balení | středně velká cibule | 1 ks | jablko | 1 ks |
slunečnicový olej | 2 pol. lžíce | třtinový cukr | 2 pol. lžíce | sůl | 1 špetka |
Když se podívali moji přátelé na fotku, automaticky na ní viděli kačenku se zelím. Na druhý pohled však vidíte, že se dá pochutnat na knedlíku a zelí, i když není drůbež v dohledu. Cibulku neodbývejte, bohatě se vám oplatí.
Postup na knedlíky:
Uvaříme brambory ve slupce. Po uvaření je oloupeme, nastrouháme, přidáme hrubou mouku, 2 vejce a špetku soli. Na pánvičce lehce osmahneme nadrobno nakrájenou šunku spolu s nadrobno nakrájeným špekem, ke konci přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať. Necháme vychladnout. Bagetku z předešlého dne (nebo i zcela ztvrdlou) pokrájíme na drobné kostičky. Vše spolu smícháme a vytvoříme knedlíkové šišky. Knedlíky vaříme na pářeči cca 20 minut.
Postup:
Červené zelí v sladkokyselém nálevu dáme do hrnce, zalijeme ho vodou, lehce osolíme a dáme vařit. Vedle na pánvičce si osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a jedno nahrubo nastrouhané jablko. Když je cibulka s jablíčky osmahnutá dozlatova, tak ji lehce posypeme třtinovým cukrem a posolíme špetkou soli. Pořádně promícháme. Doměkka uvařené zelí slijeme a smícháme jej se zkaramelizovanou cibulkou a jablíčky. Jako ozdobu celého jídla jsem zvolila též zkaramelizovanou cibuli a jablka, připravenou stejným způsobem jako tu, kterou jsem zamíchala do zelí. S tím rozdílem, že jsem jak cibuli, tak jablíčka pokrájela na větší kusy.
Dobrou chuť!!!
Pářeč (je taková ta kovová kytička na ohřev knedlíků), já na ni knedlíky vařím. Pozor, voda se nesmí vyvařit, jinak je malér. Knedlíky zavřu pod pokličku, ale vždycky nechám mírnou štěrbinku na páru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI