Bramborovo-houskový knedlík se špekem, červeným zelím, zkaramelizovanou cibulkou a jablky zpět

Ingredience na knedlík:
brambory4 kshrubá mouka1 a 1/2 hrnkuvejce2 ks
sůl1 špetkašunka Zvonařka1 baleníšpek1 kousek
zelená petřželková nať1 hrstkavětší bagetka od pekaře1/2 ks
Na zelí:
červené zelí1 balenístředně velká cibule1 ksjablko1 ks
slunečnicový olej2 pol. lžícetřtinový cukr2 pol. lžícesůl1 špetka
brambory 4 ks, hrubá mouka 1 a 1/2 hrnku, vejce 2 ks, sůl 1 špetka, šunka Zvonařka 1 balení, špek 1 kousek, zelená petřželková nať 1 hrstka, větší bagetka od pekaře 1/2 ks, červené zelí 1 balení, středně velká cibule 1 ks, jablko 1 ks, slunečnicový olej 2 pol. lžíce, třtinový cukr 2 pol. lžíce, sůl 1 špetka

Příprava

Když se podívali moji přátelé na fotku, automaticky na ní viděli kačenku se zelím. Na druhý pohled však vidíte, že se dá pochutnat na knedlíku a zelí, i když není drůbež v dohledu. Cibulku neodbývejte, bohatě se vám oplatí.

Postup na knedlíky:
Uvaříme brambory ve slupce. Po uvaření je oloupeme, nastrouháme, přidáme hrubou mouku, 2 vejce a špetku soli. Na pánvičce lehce osmahneme nadrobno nakrájenou šunku spolu s nadrobno nakrájeným špekem, ke konci přidáme nadrobno nakrájenou petrželovou nať. Necháme vychladnout. Bagetku z předešlého dne (nebo i zcela ztvrdlou) pokrájíme na drobné kostičky. Vše spolu smícháme a vytvoříme knedlíkové šišky. Knedlíky vaříme na pářeči cca 20 minut.

Postup:
Červené zelí v sladkokyselém nálevu dáme do hrnce, zalijeme ho vodou, lehce osolíme a dáme vařit. Vedle na pánvičce si osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a jedno nahrubo nastrouhané jablko. Když je cibulka s jablíčky osmahnutá dozlatova, tak ji lehce posypeme třtinovým cukrem a posolíme špetkou soli. Pořádně promícháme. Doměkka uvařené zelí slijeme a smícháme jej se zkaramelizovanou cibulkou a jablíčky. Jako ozdobu celého jídla jsem zvolila též zkaramelizovanou cibuli a jablka, připravenou stejným způsobem jako tu, kterou jsem zamíchala do zelí. S tím rozdílem, že jsem jak cibuli, tak jablíčka pokrájela na větší kusy.

Dobrou chuť!!!

2015-10-20 Hlavní chody

Poznámka

Pářeč (je taková ta kovová kytička na ohřev knedlíků), já na ni knedlíky vařím. Pozor, voda se nesmí vyvařit, jinak je malér. Knedlíky zavřu pod pokličku, ale vždycky nechám mírnou štěrbinku na páru.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptostatní
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI