Bramborový salát s cibulkami a pečenou makrelou zpět

Ingredience:
menší salátové brambory uvařené ve slupce500 gsterilované cibulky1 sklenkajarní cibulka2-3 ks
čerstvý kopr (nemusí být) dle chutimajonéza2 lžícezakysaná smetana2 lžíce
mléko nebo smetana na vaření1 lžícedijonská hořčice1-2 lžičkyčerstvě mletý pepř špetka
sůl špetkaolej trochu
Makrely:
vyfiletovaná makrela2 ksolej + máslo na opečenípepř (může být citrónový) špetka
sůl špetka
menší salátové brambory uvařené ve slupce 500 g, sterilované cibulky 1 sklenka, jarní cibulka 2-3 ks, čerstvý kopr (nemusí být) dle chuti, majonéza 2 lžíce, zakysaná smetana 2 lžíce, mléko nebo smetana na vaření 1 lžíce, dijonská hořčice 1-2 lžičky, čerstvě mletý pepř špetka, sůl špetka, olej trochu, vyfiletovaná makrela 2 ks, olej + máslo na opečení, pepř (může být citrónový) špetka, sůl špetka

Příprava

I makrela s bramborovým salátem může přistát na vánočním stole.

Brambory i se slupkou, pokud mají pěknou, nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi nebo v troubě na plechu. Vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme přebytečný tuk. Po částečném zchladnutí je vložíme do misky, přidáme cibulky bez nálevu, pokrájené jarní cibulky i s natí, posekaný kopr a osolíme. Z majonézy, zakysané smetany, mléka, hořčice a čerstvě namletého pepře vymícháme hladkou zálivku, s kterou spojíme salát. Promícháme a vložíme do lednice.

Makrelu pouze osolíme a zlehka opepříme, sama o sobě má výraznou chuť.
Na pánvi rozpálíme olej s máslem a vložíme filety nejprve kůží dolů. Filety přidržíme, aby se nám nezkroutily. Otočíme a opečeme z druhé strany.

2013-11-05 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI