Ingredience: | |||||
menší salátové brambory uvařené ve slupce | 500 g | sterilované cibulky | 1 sklenka | jarní cibulka | 2-3 ks |
čerstvý kopr (nemusí být) | dle chuti | majonéza | 2 lžíce | zakysaná smetana | 2 lžíce |
mléko nebo smetana na vaření | 1 lžíce | dijonská hořčice | 1-2 lžičky | čerstvě mletý pepř | špetka |
sůl | špetka | olej | trochu | ||
Makrely: | |||||
vyfiletovaná makrela | 2 ks | olej + máslo | na opečení | pepř (může být citrónový) | špetka |
sůl | špetka |
I makrela s bramborovým salátem může přistát na vánočním stole.
Brambory i se slupkou, pokud mají pěknou, nakrájíme na kolečka a opečeme na pánvi nebo v troubě na plechu. Vyjmeme na papírovou utěrku a odsajeme přebytečný tuk. Po částečném zchladnutí je vložíme do misky, přidáme cibulky bez nálevu, pokrájené jarní cibulky i s natí, posekaný kopr a osolíme. Z majonézy, zakysané smetany, mléka, hořčice a čerstvě namletého pepře vymícháme hladkou zálivku, s kterou spojíme salát. Promícháme a vložíme do lednice.
Makrelu pouze osolíme a zlehka opepříme, sama o sobě má výraznou chuť.
Na pánvi rozpálíme olej s máslem a vložíme filety nejprve kůží dolů. Filety přidržíme, aby se nám nezkroutily. Otočíme a opečeme z druhé strany.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI