Bulgur se zeleninou a tofu zpět

Ingredience:
olivový olej dle potřebyloupaná rajčata (pouze vykapaná rajčata)1 plechovkabulgurcca 150 - 200 g
větší cibule1/2 ksčesnek1 stroužekvětší mrkev1/2 ks
pórek kousekřapíkatý celer1 stonekvývar nebo vodacca 1 dcl
sušená rajčata pártofu dle chutijarní cibulka1 ks
bylinky (tymián, bazalka) dle chuti
olivový olej dle potřeby, loupaná rajčata (pouze vykapaná rajčata) 1 plechovka, bulgur cca 150 - 200 g, větší cibule 1/2 ks, česnek 1 stroužek, větší mrkev 1/2 ks, pórek kousek, řapíkatý celer 1 stonek, vývar nebo voda cca 1 dcl, sušená rajčata pár, tofu dle chuti, jarní cibulka 1 ks, bylinky (tymián, bazalka) dle chuti

Příprava

Ingredience lze volně kombinovat, já jsem použila, co bylo zrovna doma, jak to tak bývá. A ačkoli nejsem zrovna fanda tofu sýra, tady do toho jídla se mi to vyloženě hodilo.

Na olivovém oleji si orestujeme cibulku do skolvata, přidáme rozdrcený česnek, necháme zavonět a nasypeme rajčátka. Dáme trochu soli a pepře a necháme zarestovat. Poté tam nasypeme bulgur, zalijeme vývarem (vodou) a necháme pod pokličkou uvařit do měkka. Trvá to cca 5-10 minut. Mezitím si očistíme mrkev a nastrouháme ji do směsi, nakrájíme pórek na kolečka a celer a přidáme. Pokrájíme sušená rajčata a opět přidáme do hrnce. Chvíli vše necháme prohřát a vypneme. Poté přidáme na kostičky nakrájený tofu sýr a ozdobíme jarní cibulkou.
Takto připravený bulgur se dá jíst jak teplý, tak studený. 

2016-05-27 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídladěti
Receptpro děti
Složitost receptulehká
Typ receptu
děti
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI