Bulgurové kebaby nebo karbanátky zpět

Ingredience:
bulgur150 gmletá vepřová plec500 gvejce1 ks
řapík celeru2 ksjarní cibulka2 ksřímský kmín1 lžička
saturejka2 lžičkyrozmarýn (lze použít popř. gyros koření)2 lžičkyworcester1 lžíce
strouhanka2 lžícesůl špetkapepř špetka
bulgur 150 g, mletá vepřová plec 500 g, vejce 1 ks, řapík celeru 2 ks, jarní cibulka 2 ks, římský kmín 1 lžička, saturejka 2 lžičky, rozmarýn (lze použít popř. gyros koření) 2 lžičky, worcester 1 lžíce, strouhanka 2 lžíce, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Kebab či karbanátky?

Bulgur zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme 10 minut vařit.
Cibulky a řapíky celeru nakrájíme na co nejmenší kousky nebo je rozmixujeme. Přidáme mleté maso, koření, sůl, pepř, vejce, bulgur, worcester a zahustíme podle potřeby strouhankou. Směs se nesmí drobit. Na špejli ze směsí vytvarujeme válečky nebo uděláme karbanátky, jak kdo chce, a opečeme na oleji. Můžeme i potřít olejem a grilovat.

Poznámka
Jako přílohu lze použít třeba kuskusový salát, zeleninový salát, tzatziky nebo klasicky bramborové variace, popř. arabský chléb.

2014-02-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI