Bún chả - grilovaný vietnamský bůček zpět

Ingredience:
bůček300 grýžové nudle Bún dle potřeby
Marináda:
třtinový cukr3 lžícerybí omáčka2 lžícesojová omáčka1 lžíce
limetková šťáva2 lžíceposekaný česnek2 stroužkynahrubo nakrájená cibule1 ks
Zálivka Nước chấm:
cukr1 lžícerybí omáčka1 lžícerýžový ocet nebo limetková šťáva1 lžíce
vlažná voda2 - 3 lžícečesnek1 - 2 stroužkychilli paprička dle chuti
bůček 300 g, rýžové nudle Bún dle potřeby, třtinový cukr 3 lžíce, rybí omáčka 2 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce, limetková šťáva 2 lžíce, posekaný česnek 2 stroužky, nahrubo nakrájená cibule 1 ks, cukr 1 lžíce, rybí omáčka 1 lžíce, rýžový ocet nebo limetková šťáva 1 lžíce, vlažná voda 2 - 3 lžíce, česnek 1 - 2 stroužky, chilli paprička dle chuti

Příprava

Máte rádi vietnamskou kuchyni? Já teda jo, hlavně ty jejich bylinky jsou něco úžasného. Naštěstí pro ně nemusím už do Prahy, ale našla jsem báječnou vietnamskou večerku, kde mají denně čerstvé bylinky a hlavně všechny potřebné ingredience pro vaření jejich a i jiné asijské kuchyně. Tentokrát přišla řada na voňavý grilovaný bůček s nudlemi bún , salátem a pikantní zálivkou Nước chấm. Zkuste doma taky, není to nic složitého.

Maso před krájením nechte v mrazáku trochu ztuhnout, půjde vám to mnohem lépe. Je třeba bůček nakrájet na cca 3 - max.5 mm plátky. Z výše uvedených surovin vymícháme marinádu, do které vložíme maso, cibuli a česnek. Důkladně promícháme a necháme v lednici minimálně hodinu marinovat. Samozřejmě můžeme nechat i přes noc.

Bůček vyjmeme z marinády, očistíme ho od cibule a česneku a rozložíme na pečící mřížku, kterou položíme přes plech, do kterého bude odkapávat tuk. V troubě rozpálíme gril a vložíme plech s masem. Grilujeme z obou stran, dokud nebude bůček pěkně propečený. Vzhledem k malé tloušťce masa je to rychle.
Na zálivku použijeme výše uvedené ingredience. Nejprve ve vlažné vodě rozmícháme cukr a pak přilijeme ocet, rybí omáčku, vmícháme rozdrcený česnek, nasekanou chilli papričku a necháme odstát.
Nudle připravíme podle návodu na obalu a na salát použijeme listy salátu, na nudličky nakrájenou mrkev, okurku, můžeme i třeba mungo výhonky a hlavně spoustu koriandru a perily, ty dodají tu správnou asijskou chuť.
Maso podáváme s nudlemi, zálivkou a salátem.

2016-02-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlamasa
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI