Bylinkový kuskus s hrozinkami, celerovou omáčkou a restovanými fazolkami zpět

Ingredience:
kuskus500 gprovensálské bylinky1 - 2 lžičkyolivový olej3 lžíce
mořská sůl dle chutinesířené rozinky1 - 2 hrsticibule1 ks
řapíkatý celer1 svazekvoda na podlitícca 150 mlmořská sůl dle chuti
tofu natural200 grýžová smetana200 mlfazolové lusky (čerstvé nebo mraržené) dle chuti
olej dle potřebysůl dle chutipepř dle chuti
kuskus 500 g, provensálské bylinky 1 - 2 lžičky, olivový olej 3 lžíce, mořská sůl dle chuti, nesířené rozinky 1 - 2 hrsti, cibule 1 ks, řapíkatý celer 1 svazek, voda na podlití cca 150 ml, mořská sůl dle chuti, tofu natural 200 g, rýžová smetana 200 ml, fazolové lusky (čerstvé nebo mraržené) dle chuti, olej dle potřeby, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Absolutní improvizace, jednoduchá rychlovka, vegan a výborná kombinace chutí.

Kuskus nasypeme do mísy s kořením, rozinkami a solí, zalijeme horkou vodou a necháme přiklopené nabobtnat. V kastrolku orestujeme nakrájenou cibulku, osolíme, pak vhodíme nasekané celerové řapíky, trošku podlijeme vodou a dusíme do změknutí. Odstavíme a přidáme najemno nastrouhané tofu a smetanu a tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. V pánvi zlehka orestujeme na troše oleje fazolkové lusky. Jídlo podáváme zasypané čerstvým oreganem a pampeliškovými poupaty. Dobrou chuť! Je to mňamka.

2017-05-30 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI