Candát na másle s pažitkovou omáčkou zpět

Ingredience:
candát upravený na filety1 ksšalotka nebo malá cibulka1 ksmáslo + 1 lžíce oleje kousek
suché bílé víno3 lžícesmetana150 mlčerstvá pažitka dle chuti
sůl dle chuti
candát upravený na filety 1 ks, šalotka nebo malá cibulka 1 ks, máslo + 1 lžíce oleje kousek, suché bílé víno 3 lžíce, smetana 150 ml, čerstvá pažitka dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Byli jsme o víkendu s klukama a partou přátel rybařit, tak jsem přivezla domů nějaké vzorky. Dnes na jídelníčku tedy candát. Naše snad nelepší česká ryba, v obchodě za něj zaplatíte až 360,-Kč za kilo, hrůza ... Rybu je dobré ostrým nožem vyfiletovat, pak nebudete mít problém s žádnou kostí, všechny zůstanou u páteře. Dravce je nejlepší připravovat co nejjednodušeji, protože mají opravdu skvělé maso.

Filet překrájíme na menší kusy a osolíme. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a rybu na něm nejprve kůží dolů opečeme z obou stran. Když dáváte rybu kůží na pánev, vždy ji rukou přitiskněte ke dnu, aby se pak kůže nekroutila a opekla se rovnoměrně. Pak rybu vyndejte a uchovejte v teple. Do pánve (pokud je potřeba) přidejte kousek másla a nechte na něm zesklovatět najemno nakrájenou šalotku. Zalijte ji vínem a nechte odpařit. Pak přilijte smetanu a trochu zredukujte, osolte a nakonec vmíchejte posekanou pažitku.  Do omáčky je dobré taky nakonec přidat malinko najemno nastrouhaného křenu. 

2015-07-14 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravypečení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI