Cannelloni plněné ricottou s rajčatovou omáčkou zpět

Ingredience:
cannelloni4 -5 ks (na osobu)sůl dle chutipepř dle chuti
extra panenský olivový olej dle potřebyčerstvá ricotta Gran Moravia250 - 300 gstrouhaný sýr Gran Moravia110 g
černé olivy větší hrstčerstvá bazalka dle chutisušená šunkacca 100 g
menší žlutá cibule1 ksčesnek1 stroužekkrájená rajčata1 konzerva
sušené oregano dle chutikvalitní rajčatový protlak3 lžíce
cannelloni 4 -5 ks (na osobu), sůl dle chuti, pepř dle chuti, extra panenský olivový olej dle potřeby, čerstvá ricotta Gran Moravia 250 - 300 g, strouhaný sýr Gran Moravia 110 g, černé olivy větší hrst, čerstvá bazalka dle chuti, sušená šunka cca 100 g, menší žlutá cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, krájená rajčata 1 konzerva, sušené oregano dle chuti, kvalitní rajčatový protlak 3 lžíce

Příprava

Tohle jídlo milujeme, je snadné na přípravu a nejen, že vypadá skvěle, ale také tak chutná. Cannelloni jsou větší "trubičky" těstovin, které se plní různými druhy náplní a zapékají se s omáčkou, vlastně je to taková alternativa k známějším lasagním. Sehnat se dají již běžně v supermarketech, takže si je snadno můžete připravit stejně jako já v této lákavé úpravě.

Nejprve si nachystáme rajčatovou omáčku. V rendlíku na troše olivového oleje necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku, na minutu přihodíme prolisovaný česnek a vlijeme krájená rajčata. Za občasného míchání necháme maličko zhoustnout. Vmícháme černé olivy nasekané na menší kousky, protlak, menší lžičku oregana a čerstvou bazalku podle chuti. Vše dochutíme pepřem a solí.

Troubu předehřejeme na 190°C. Zapékací misky vymažeme olivovým olejem. V misce smícháme ricottu s nakrájenou sušenou šunkou, bazalkou a nastrouhaným sýrem Gran Moravia. Vše dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem trošku naředíme v případě nutnosti konzistence mlékem. Výsledná hustota má být ideální k plnění cannelloni pomocí cukrářského sáčku. Takto tedy naplním e z obou stran "trubičky".

Na dno zapékacích misek dáme trochu rajčatové omáčky, na ni vyskládáme těstoviny a navrstvíme na ně omáčku s tím, že trochu necháme volné okraje, tedy pokud milujete stejně jako já dokřupava vypečené těstoviny. Pokud ne, dejte omáčku po celém povrchu těstovin.

Nyní vložíme misky do trouby a pečeme cca 20 minut, tak aby byly těstoviny měkké, poznáte to snadno - vpíchnutím vidličky. Poté posypme navrchu strouhaným sýrem a dáme na minutku do trouby pod gril. Ihned podáváme.

Dobrou chuť

2017-09-29 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyzapékání
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI