Celerové karbanátky zpět

Ingredience:
větší celer1 ksvětší mrkev1 ksvejce3 ks
strouhaný sýr50 gčesnek2 stroužkysůl špetka
pepř špetkamajoránka špetkapetrželová nať hrstka
cizrnová mouka (může být i strouhanka nebo polenta)5 lžic
větší celer 1 ks, větší mrkev 1 ks, vejce 3 ks, strouhaný sýr 50 g, česnek 2 stroužky, sůl špetka, pepř špetka, majoránka špetka, petrželová nať hrstka, cizrnová mouka (může být i strouhanka nebo polenta) 5 lžic

Příprava

Miluji zeleninové karbanátky a postupně zjišťuji, že do nich jde nacpat fakt cokoli a vždycky jsou dobré.

Nastrouhejte najemno jeden větší celer a jednu větší mrkev. Přidejte 3 vejce, 50 g strouhaného sýra (já dávám mix ementálu, čedaru apod., podle toho, co mám zrovna doma), 2 prolisované stroužky česneku, sůl, pepř, majoránku a petrželovou nať. Zahustěte asi 5 lžícemi cizrnové mouky. Určitě můžete použít i strouhanku nebo polentu, ale já chtěla zkusit tu cizrnovou a bylo to moc dobré.

Nakonec tvarujte karbanátky a pečte nasucho na pečicím papíru (na 180°C asi 40 minut). S mou oblíbenou jogurtovou tatarkou je to fakt veliká dobrota.

2014-02-28 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI