Celozrnné špagety s dýní Hokaido a fazolemi zpět

Ingredience:
cibule2 ksolivový olej2 lžícečesnek3 stroužky
chilli paprička1 ksdýně Hokaido (oloupaná bez semen)400 gzeleninový vývar400 ml
krájená rajčata v plechovce400 gčervené fazole v plechovce400 gtřtinový cukr1 lžíce
sůl špetkapepř špetkapetrželová nať hrstka
parmazán100 gcelozrnné špagety400 g
cibule 2 ks, olivový olej 2 lžíce, česnek 3 stroužky, chilli paprička 1 ks, dýně Hokaido (oloupaná bez semen) 400 g, zeleninový vývar 400 ml, krájená rajčata v plechovce 400 g, červené fazole v plechovce 400 g, třtinový cukr 1 lžíce, sůl špetka, pepř špetka, petrželová nať hrstka, parmazán 100 g, celozrnné špagety 400 g

Příprava

Tohle jídlo mě sice nenadchlo na první dojem takovým tím způsobem „panebože to je dobrota“, ale protože jsem ho dneska dělala už podruhé, je jasné, že má něco do sebe.

Vlastně mi napodruhé chutnalo ještě víc. Je sezóna dýní, takže pokud už vás nebaví dělat vyzkoušená jídla s dýní, klidně zkuste i tyhle špagety. Jsou super!

Na oleji osmažte jemně nakrájenou cibuli do zhnědnutí (asi 5 minut). Přidejte nasekaný česnek a chilli papričku a na kostičky nakrájenou dýni hokaido. Smažte opět asi 5 minut. Pak přidejte ještě plechovku krájených rajčat a vývar. Nechte vařit nezakryté pokličkou asi 15 minut. Nakonec přihoďte propláchnuté fazole. Nechte provařit a pak osolte, opepřete a posypte nasekanou petrželovou natí. Můžete přidat i lžíci třtinového cukru. Smíchejte s uvařenými špagetami a na talíři bohatě posypte parmazánem.

2013-11-13 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostpodzim
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI