Chili (chilli) con carne zpět

Ingredience:
mleté hovězí maso1 kgvelká rajčata nebo plechovka drcených rajčat4 ksvelká cibule1 ks
červené fazole uvařené do poloměkka150 gchilli papričky dle chutimletý koriandr1 lžička
mletý římský kmín1/2 lžičkymexické koření Fajits (pokud seženete) dle chutiskořice špetka
kvalitní hořká čokoláda nebo lžička kakaa2 - 3 obdélničkyolej dle potřebysůl dle chuti
mleté hovězí maso 1 kg, velká rajčata nebo plechovka drcených rajčat 4 ks, velká cibule 1 ks, červené fazole uvařené do poloměkka 150 g, chilli papričky dle chuti, mletý koriandr 1 lžička, mletý římský kmín 1/2 lžičky, mexické koření Fajits (pokud seženete) dle chuti, skořice špetka, kvalitní hořká čokoláda nebo lžička kakaa 2 - 3 obdélničky, olej dle potřeby, sůl dle chuti

Příprava

Úplně původně se pokrm nazývá prý správně chili s jedním l, ale tak nějak už všude možně zdomácnělo pojmenování chilli con carne. Určitě byste si dohledali jeho původ, tím vás tady nebudu zatěžovat. Tohle jídlo milujou hlavně naši kluci, dělám jim ho teda méně pálivé, než sobě a bez koriandru. Toho si tam já zas dávám bohatě (smích). Není to žádný nový světoborný recept, ale na blogu jsem ho zatím neměla, tak přidávám do sbírky.

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme a oloupeme. Pokud máme rajčata z plechu, tato práce nám samozřejmě odpadá. Cibuli nakrájíme najemno. 

Na hluboké pánvi orestujeme nejprve cibuli a ke konci přidáme nasekané chilli papričky. Vhodíme maso a důkladně ho při restování neustále oddělujeme, aby nám nevznikly velké hrudky. Osolíme, okořeníme a necháme dusit cca 15 minut ve vlastní šťávě při mírnější teplotě. Pak přidáme rajčata a dusíme ještě půl hodiny, průběžně podléváme vodou. Vsypeme fazole a s nimi necháme ještě 15 minut probublávat. Dochutíme, vhodíme čokoládu nebo přisypeme kakao, případně přidáme chilli papričku. Při servírování posypeme koriandrem.

Já někdy přidávám k fazolím i sterilovaná zrnka kukuřice, nám tam chutnají, ale v původním receptu asi nejsou.

2017-01-17 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI