Chilli con carne zpět

Ingredience:
olej dle potřebycibule2 ksčesnek2 stroužky
mleté hovězí500 gloupaná rajčata1 plechovkačervené fazole1 plechovka
červená paprika1 ksrajský protlak2 lžícehovězí vývar300 ml
červené víno1 dcldrcený kmín1 lžičkamleté chilli1 lžička
pálivá paprika1 lžičkamletá skořice1/2 lžičkyhořká čokoláda3 kostičky
zakysaná smetana1 kelímeksůl dle chutipepř dle chuti
olej dle potřeby, cibule 2 ks, česnek 2 stroužky, mleté hovězí 500 g, loupaná rajčata 1 plechovka, červené fazole 1 plechovka, červená paprika 1 ks, rajský protlak 2 lžíce, hovězí vývar 300 ml, červené víno 1 dcl, drcený kmín 1 lžička, mleté chilli 1 lžička, pálivá paprika 1 lžička, mletá skořice 1/2 lžičky, hořká čokoláda 3 kostičky, zakysaná smetana 1 kelímek, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Tohle bylo na přání mého partnera. Největší pochvalou bylo, že mi po obědě řekl, ať zbytek nakrabičkuju a hlavně ať mu to už nejím. Takže i přes to, že to byl první pokus, považuji ho za velmi vydařený a určitě jsem toto jídlo nedělala naposled.

Nejprve si orestujeme cibulku, kterou jsme si najemno nakrájeli. Po chvíli přidáme nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou červenou papriku a veškeré koření. Restujeme asi 5 minut a během této doby neustále mícháme. Jakmile se vůně koření teplem hezky uvolní, přidáme maso, které se snažíme co nejvíce rozmělnit na malinké kousíčky a restujeme, dokud nebude maso hezky opečené ze všech stran. Nyní můžeme přidat pokrájená rajčata z plechovky, rajský protlak, horký vývar a víno. Vše dobře osolíme a opepříme a necháme probublávat asi 20 minut. Během této doby směs kontrolujeme a v případě potřeby přidáme trochu vody. Po 20ti minutách přidáme čokoládu a fazole, promícháme a necháme provařit. Jakmile je jídlo hotovo, nechte ho ještě aspoň 5 minut odpočnout, aby se veškerá chuť koření uvolnila. Na talíři můžeme pro zjemnění přidat do jídla 1 lžíci zakysané smetany. Podávat můžeme např. s čerstvým pečivem nebo rýží.

2016-04-22 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI