Ingredience: | |||||
olej | dle potřeby | cibule | 2 ks | česnek | 2 stroužky |
mleté hovězí | 500 g | loupaná rajčata | 1 plechovka | červené fazole | 1 plechovka |
červená paprika | 1 ks | rajský protlak | 2 lžíce | hovězí vývar | 300 ml |
červené víno | 1 dcl | drcený kmín | 1 lžička | mleté chilli | 1 lžička |
pálivá paprika | 1 lžička | mletá skořice | 1/2 lžičky | hořká čokoláda | 3 kostičky |
zakysaná smetana | 1 kelímek | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Tohle bylo na přání mého partnera. Největší pochvalou bylo, že mi po obědě řekl, ať zbytek nakrabičkuju a hlavně ať mu to už nejím. Takže i přes to, že to byl první pokus, považuji ho za velmi vydařený a určitě jsem toto jídlo nedělala naposled.
Nejprve si orestujeme cibulku, kterou jsme si najemno nakrájeli. Po chvíli přidáme nakrájený česnek a na kostičky nakrájenou červenou papriku a veškeré koření. Restujeme asi 5 minut a během této doby neustále mícháme. Jakmile se vůně koření teplem hezky uvolní, přidáme maso, které se snažíme co nejvíce rozmělnit na malinké kousíčky a restujeme, dokud nebude maso hezky opečené ze všech stran. Nyní můžeme přidat pokrájená rajčata z plechovky, rajský protlak, horký vývar a víno. Vše dobře osolíme a opepříme a necháme probublávat asi 20 minut. Během této doby směs kontrolujeme a v případě potřeby přidáme trochu vody. Po 20ti minutách přidáme čokoládu a fazole, promícháme a necháme provařit. Jakmile je jídlo hotovo, nechte ho ještě aspoň 5 minut odpočnout, aby se veškerá chuť koření uvolnila. Na talíři můžeme pro zjemnění přidat do jídla 1 lžíci zakysané smetany. Podávat můžeme např. s čerstvým pečivem nebo rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI