Chilli con carne se sušenými rajčaty zpět

Ingredience:
pečivo k podávánídobré mleté hovězí400 gčervená cibule, nasekaná na jemno1 ks
červené chilli papričky1 - 2 kssůl dle chutiolivový olej dle potřeby
krájená rajčata1 konzervačervené fazole1 konzervasušená rajčata naložená v oleji4 - 5 ks
prolisovaný česnek2 stroužkysušená majoránka dle chutidrcený římský kmín1 lžička
červená paprika, nakrájená na kostičky1 - 1,5 kshovězí vývar500 mlsladká mletá paprika1,5 lžičky
uzená sladká paprika1 lžičkazakysaná smetana k podávání
pečivo k podávání, dobré mleté hovězí 400 g, červená cibule, nasekaná na jemno 1 ks, červené chilli papričky 1 - 2 ks, sůl dle chuti, olivový olej dle potřeby, krájená rajčata 1 konzerva, červené fazole 1 konzerva, sušená rajčata naložená v oleji 4 - 5 ks, prolisovaný česnek 2 stroužky, sušená majoránka dle chuti, drcený římský kmín 1 lžička, červená paprika, nakrájená na kostičky 1 - 1,5 ks, hovězí vývar 500 ml, sladká mletá paprika 1,5 lžičky, uzená sladká paprika 1 lžička, zakysaná smetana k podávání

Příprava

Neznám snad nikoho, kdo by nemiloval tohle vynikající jídlo s výraznou chutí chilli papriček, fazolí a sladkých rajčat. U nás je to velmi oblíbená dobrota, které vždy navaříme co největší množství a o obědy do práce máme postaráno. Navíc u tohohle pokrmu platí, že po uležení je ještě lepší. Dá se podávat s pečivem, tortillou, rýží a ještě ozdobené zakysanou smetanou pro zjemnění. My dáváme přednost pečivu. Dnešní recept je od toho tradičního odlišný díky použití sušených rajčat, která nejsou obvyklou surovinou, ale máme vyzkoušeno a mohu jen a jen doporučit. Jedná se o změnu drobnou, ale přesto znatelnou, pokrm je o trochu sladší a výraznější.

Nejprve si na pánvi s trochou olivového oleje necháme zesklovatět cibulku, poté přidáme mleté maso a nakrájenou papriku, vše hezky opečeme ze všech stran. Přidáme česnek, nakrájenou chilli papričku, římský kmín a sušená rajčata. Vše za stálého míchání necháme asi tři minuty osmahnout. Zlijeme konzervou rajčátek, osolíme, přidáme obě mleté papriky a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme do zhoustnutí omáčky. Občas samozřejmě promícháme, zvlášť ke konci, když je omáčka hustší, musíme míchat častěji, ab se nám nepřichytla.

Když je omáčka dostatečně hustá, je načase přidat fazole. Ty necháme prohřát necelých pět minut, poté už jen dochutíme solí pepřem, paprikou apod. Na závěr vmícháme majoránku. Servírujeme s pečivem a zakysanou smetanou.

Dobrou chuť.

2018-03-02 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI