Chlapské buchty plněné klobásovým zelím zpět

Ingredience na těsto:
hladká mouka250 gpolohrubá mouka250 gvařené brambory200 g
mléko/voda180 mlrozpuštěné sádlo100 gvejce1 ks
čerstvé droždí30 gcukr krupice1 špetkadrcený kmín1 lžička
sůl1 lžička
Náplň:
větší klobása1 ksvelká cibule1 kskysané zelí300 g
česnek2 stroužky
hladká mouka 250 g, polohrubá mouka 250 g, vařené brambory 200 g, mléko/voda 180 ml, rozpuštěné sádlo 100 g, vejce 1 ks, čerstvé droždí 30 g, cukr krupice 1 špetka, drcený kmín 1 lžička, sůl 1 lžička, větší klobása 1 ks, velká cibule 1 ks, kysané zelí 300 g, česnek 2 stroužky

Příprava

Pořád všude vidím spoustu sladkého, jak jsou teď ženské víc doma, tak se všude peče. Já jsem teda taky šla a upekla buchty. Ale nedejte se oklamat, tyhle jsou k pivu! Protože jsou slané a plněné zelím s klobásou. Určitě si pochutná nejeden chlap, ale i my, ženský. A kdybyste hledali ty nejvláčnější buchty nasladko, recept je tady.

Nejprve připravte náplň. Cibuli, slaninu a klobásu nakrájejte na malé kostičky. Slaninu vložte do suché pánve, nechte ji pustit tuk a pak teprve přisypte cibuli, po chvíli i klobásu. Kdyby přeci jen bylo tuku málo, trošku sádla přidejte. Ale směs nesmí být příliš mastná. Nakonec přidejte zelí, česnek a duste 10 minut.
Dochuťte a sejměte ze zdroje tepla. Nechcte zcela vychladnout.


Do hrnku s polovinou vlažné tekutiny rozdrobte droždí a přidejte trochu cukru. Nechte cca 10-15 minut vzejít kvásek.
Do mísy odvažte mouky, kmín, osolte, přidejte vejce, najemno nastrouhané brambory a zbytek tekutiny. Zvolna promíchejte a vlijte vzešlý kvásek.
Těsto důkladně prohněťte, nejlépe v robotu.
Hotové těsto poprašte zlehka moukou, mísu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě hodinu kynout.
Poté těsto přendejte na moukou zlehka posypanou pracovní plochu a důkladně ho ještě jednou propracujte. Pokud by se těsto lepilo, přidejte trochu mouky.
Těsto rozdělte na 20 ks a naplňte připravenou směsí.
Pekáč důkladně vytřete rozpuštěným sádlem, buchty pokládejte vedle sebe, ale ne úplně "nadoraz", budou ještě chvilku kynout. Každou buchtu vždy ze stran potřete sádlem. Nechte kynout ještě 20 minut.

Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova.

2020-11-09 Hlavní chody

Poznámka

V receptu uvádím kysané zelí. Kdo by měl strach z kyselosti, může jako já použít i zelí uvařené a dochucené cukrem.

Autor:

Počet porcí
20
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI