| Ingredience: | |||||
| cukr krupice | 2 lžíce | vařené nastrouhané brambory | 300 g | syrové brambory nastrouhané najemno | 300 g |
| polohrubá mouka | 200 g | sůl | špetka | sádlo | kousek |
| uzený špek | 100 g | větší cibule (nakrájená najemno) | 1 ks | kysané zelí | 1 balení (500 g) |
| cibule | 2 ks | ||||
Bramborové knedlíky a zelí - kdo by neměl rád tuto kombinaci.
Ze strouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu a smícháme s vařenými strouhanými bramborami. Ochutíme solí, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Vaříme ve vařící osolené vodě cca 7 minut. Lehce omastíme rozpuštěným sádlem.
Špek orestujeme, přidáme najemno krájenou cibulku a opečeme dozlatova. Na sádle zesklovatíme najemno krájenou cibulku. Přidáme zelí, ochutíme cukrem a solí a pod poklicí zvolna dusíme doměkka.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI