Ingredience: | |||||
mrkev | 1 ks | paprika zelená, červená, žlutá | 1/3 ks | mini pak choi | 2 ks |
řapíkatý celer | 2 stonky | cibule | 1 ks | houby šitake nebo jidášovo ucho | dle chuti |
rostlinný olej | dle potřeby | česnek | 2-3 stroužky | zázvor | cca 2 - 3 cm |
citronová tráva | dle chuti | sojová omáčka | 4 lžíce | ústřicová omáčka | 4 lžíce |
sezamový olej | 1 lžíce | škrob | 1 lžíce |
Chop suey je hodně variabilní čínské jídlo. Může se připravovat pouze ze zeleniny nebo lze přidat na nudličky pokrájené a orestované kuřecí, vepřové nebo hovězí maso. Omáčka je výrazná a hustá. Zelenina musí zůstat nerozvařená, jen orestovaná na skus. Nejvíce času vám zabere krájení zeleniny, ale pak už je všechno raz dva.
Zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky. Houby předem namočené nakrájejte na plátky či nudličky. Nožičky vykrájejte, jsou příliš tuhé.
V menším kastrůlku nebo pánvi rozpalte olej, přidejte najemno posekaný česnek, zázvor a citronovou trávu. Zlehka orestujte, vlijte cca 100ml vody nebo kuřecího vývaru, obě omáčky, sójovou i ústřicovou a na mírném ohni nechte asi 5 minut provařit. Chuť by měla být dost výrazná, vzhledem k tomu, že už se pak nepoužívá sůl.
Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte rostlinný olej. Nejprve vložte orestovat cibuli, pak řapíkatý celer s mrkví a houbami, po chvíli cukety, papriky a pak choi. Poté vlijte přes sítko připravenou omáčku, prohřejte, případně dochuťte a zakápněte sezamovým olejem. Škrob rozmíchejte v cca 50 ml vody a vmíchejte do směsi. Promíchejte, sundejte ze zdroje tepla a podávejte s rýží.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI