Cizrna s červenou řepou po marocku zpět

Ingredience:
velká cibule1 ksčesnek2 stroužkyčervená řepa2 bulvy
olivový olej dle potřebyrajčata400 guvařená cizrna400 g
kmín1/2 lžičkymletý koriandr1 lžičkamletá skořice1/2 lžičky
voda150 mlčerstvě mletý pepř dle chutirozinky hrst
čerstvé bylinky (petrželka, máta, koriandr) dle chutikuskus350 gkurkuma1 lžička
bylinky nebo bylinková sůl dle chuti
velká cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, červená řepa 2 bulvy, olivový olej dle potřeby, rajčata 400 g, uvařená cizrna 400 g, kmín 1/2 lžičky, mletý koriandr 1 lžička, mletá skořice 1/2 lžičky, voda 150 ml, čerstvě mletý pepř dle chuti, rozinky hrst, čerstvé bylinky (petrželka, máta, koriandr) dle chuti, kuskus 350 g, kurkuma 1 lžička, bylinky nebo bylinková sůl dle chuti

Příprava

Toto velmi chutné jídlo podzimních barev, plnohodnotné pro vegetariány, je plné exotických chutí a přitom tak snadné a rychlé!

Cibuli nakrájíme a společně s rozdrceným česnekem orestujeme na oleji dozlatova. Pak přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou červenou řepu, vsypeme koření, podlijeme a dusíme do změknutí. Na závěr vmícháme cizrnu a nakrájená rajčata, chvilku společně dusíme, pak odstavíme a přidáme nasekané čerstvé bylinky.
Kuskus nasypeme do misky, osolíme, přidáme kurkumu a libovolné sušené bylinky. Zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme stát. Vše podle návodu na obale kuskusu. Pak ještě vmícháme olivový olej.
Servírovat můžete s tradičním jogurtovo-kefírovým dipem s bylinkami nebo česnekem a zeleninovou oblohou. Dobrou chuť!

2018-10-09 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI