Cizrna s kuřecím masem po italsku zpět

Ingredience:
vařená cizrna (popř. hotovou ve slaném nálevu)300 gkuřecí prso nebo stehenní plátek1 ksdrcená rajčata150 ml
cibule1 ksčesnek2 stroužkyoregano nebo bazalka, petrželka dle chuti
parmazán dle chuticukr špetkasůl dle chuti
pepř dle chutiolej dle potřeby
vařená cizrna (popř. hotovou ve slaném nálevu) 300 g, kuřecí prso nebo stehenní plátek 1 ks, drcená rajčata 150 ml, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, oregano nebo bazalka, petrželka dle chuti, parmazán dle chuti, cukr špetka, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olej dle potřeby

Příprava

Cizrna je výborná věc. Máte ji taky rádi? Její oříškovou chuť a křupavost? Já ji mám moc ráda, i třeba do polévky nebo jako přílohu. Tentokrát jsem ji připravila v kombinaci s kuřecím masem s rajčatovým sosíkem italské chuti. Je to velmi rychlý a jednoduchý pokrm. A kdo si ho chce ještě urychlit, koupí rovnou už hotovou cizrnu ve slaném nálevu.

Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda. Pak vsypte cizrnu, zalijte drcenými rajčaty a dochuťte troškou cukru. Nechte dusit cca 10 minut a přidejte najemno pokrájený česnek. Po dalších pěti minutách vypněte, dochuťte a vmíchejte posekané bylinky. Podávejte posypané parmazánem.

2018-02-20 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI