Čočkové ragú zpět

Ingredience:
čočka250 gcibule1 ksčesnek4 stroužky
klobása1 ksmalý rajčatový protlak1 kscuketa1/2 ks
mrkev2 ksrajče2 ksjarní cibulka1 ks
bobkový list2 ksčerstvá bazalka a petrželka hrstkabílé víno125 ml
vývar dle potřebybalsamicový ocet pár kapeksůl špetka
olej trochu
čočka 250 g, cibule 1 ks, česnek 4 stroužky, klobása 1 ks, malý rajčatový protlak 1 ks, cuketa 1/2 ks, mrkev 2 ks, rajče 2 ks, jarní cibulka 1 ks, bobkový list 2 ks, čerstvá bazalka a petrželka hrstka, bílé víno 125 ml, vývar dle potřeby, balsamicový ocet pár kapek, sůl špetka, olej trochu

Příprava

Pro milovníky čočky je tento recept, jako dělaný.

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, posekané 2 stroužky česneku a chvilku restujeme, aby klobása pustila šťávu. Poté přisypeme čočku (může být předem namočená), na kostičky nakrájenou mrkev, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, podlijeme vínem a necháme trošku vypařit. Pak zalijeme vývarem do výše čočky a dusíme. Podléváme podle potřeby. Asi 10 minut před dovařením vložíme ještě nakrájenou cuketu s rajčaty, jarní cibulkou, zbytkem česneku a osolíme. Nakonec ochutíme balsamikovým octem a vmícháme posekanou bazalku a petrželku.

2014-02-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI