Čočkový salát s tuňákem zpět

Ingredience:
hnědá čočka400 gčervená čočka200 gvajíčka6 ks
Calvo tuňák ve slunečnicovém oleji2 plechovkysůl dle chutipepř špetka
krémžská hořčice1 lžícebílý jogurt6 lžicčesnek2 stroužk
hnědá čočka 400 g, červená čočka 200 g, vajíčka 6 ks, Calvo tuňák ve slunečnicovém oleji 2 plechovky, sůl dle chuti, pepř špetka, krémžská hořčice 1 lžíce, bílý jogurt 6 lžic, česnek 2 stroužk

Příprava

Čočkové saláty, ty já můžu. Tenhle je skvělý, s kousky tuňáka a vajíčkem.

K dnešnímu receptu mě inspirovala kamarádka Jana, která své vaření zveřejňuje na facebooku. A já jsem dostala obrovskou chuť na čočkový salát. Jenže jak už to bývá, při takových chvilkových nápadech, některé věci mi do něj chyběly. Netrvalo dlouho, na stole byla mísa se salátem trochu stejným a trochu jiným  Děkuji, Jani, za inspiraci.

Čočka je na třetím místě v obsahu bílkovin, mezi rostlinami. Tohle určitě uvítají vegetariáni, ale nejen oni. Kterou čočku do salátu použijete, nechám na vás. Já jsem použila, co bylo po ruce – klasickou hnědou čočku, kterou seženete v každém obchodě a červenou čočku. Tu milujeme. Kromě vajíček jsem do salátu dala ještě dvě plechovky tuňáka ve slunečnicovém oleji. Používám značku Calvo a naprostá spokojenost.

Jako pojivo jsem použila bílý jogurt a k dochucení kremžskou hořčici. Salát neměl chybu. Byla ho hromada a už není ani trochu.

 

Vajíčka si uvařte natvrdo. Obě čočky doměkka, ideální bude, když je nerozvaříte. Vařte v osolené vodě. Já jsem začala nejdříve vařit hnědou čočku a když už byla téměř měkká, přidala jsem červenou. Tak byly obě uvařené akorát (trochu kecám, možná mohly být malinko méně).

Vajíčka nakrájejte na kousky. Čočku nechejte okapat a vychladnout.

Vajíčka i čočku opatrně promíchejte v  míse. Proč opatrně? Aby se z vařené čočky stala co nejméně kaše. Přidejte tuňáka i s olejem.

Přidejte rozmačkaný česnek. Ideální bude, když přisypete ještě nadrobno nakrájenou zelenou jarní cibulku. Tu jsem bohužel neměla a celkem mi v salátu chyběla.

Přidejte lžíci hořčice a jogurt. Ochuťte solí a pepřem.

Ještě můžete přidat zelenou petrželovou nať.

A tradáááá….hotovo! Dobrou zdravou chuť přeje Elly.

2016-03-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI