Cuketová pizza zpět

Ingredience:
nastrouhaná cuketa450 gmarinované tofu100 gvejce1 ks
sůl dle chutipepř dle chuti
Náplň:
rajčata bez slupky200 gsůl dle chutisušená bazalka dle chuti
česnek1 stroužekčerné olivy dle chutikukuřice dle chuti
Kešuparmazán:
rozmixované kešu dle potřebylahůdkové droždí dle chutisůl dle chuti
nastrouhaná cuketa 450 g, marinované tofu 100 g, vejce 1 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti, rajčata bez slupky 200 g, sůl dle chuti, sušená bazalka dle chuti, česnek 1 stroužek, černé olivy dle chuti, kukuřice dle chuti, rozmixované kešu dle potřeby, lahůdkové droždí dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Mám ještě spoustu cuket, uf. Letos máme mimořádnou úrodu, ale co s tím pořád? K tomu jsem ještě po návratu z cest sklidila další. Slepice i ovce už dostaly taky svůj příděl.

Pizza má cuketový korpus, je bez mouky, ale veganská není, protože tam je vajíčko. Když nemáte svoje domácí jako já ani bio, a nebo chcete vegan verzi, použijte lněné semínko rozmixované a smíchané s troškou vody. Ingredience na náplň si dejte samozřejmě podle toho, co máte rádi vy. Nahoru jak kdo, já si teď ulítávám na kešuparmazánu. Pizza je fakt dobrá a myslím, že nadchne i ty strávníky, kteří by cuketu dobrovolně nejedli.

Cuketu oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme jádřinec. Nastrouháme najemno i s tofu, přidáme vejce a sůl a vypracujeme vlhké těsto. Rozprostřeme a vyválíme ve formě (plechu) dotenka s okraji a dáme péct při 180°C do vyschnutí a zezlátnutí. Poznáte to tak, že se začnou odlepovat okraje. U mě to trvalo asi hodinu, dělala jsem dvojnásobnou várku na velký plech.

Potom korpus vyndáme z trouby a potřeme směsí rozmixovaných rajčat se solí, bazalkou a česnekem a vmíchanými olivami a kukuřicí. Zasypeme kešuparmazánem. Vyrobíme ho z kešu a lahůdkového droždí smíchaných v poměru 1:1, společně se solí rozmixujeme. Pizzu dáme ještě na asi 10 minut péct.

2017-10-12 Hlavní chody

Poznámka

Z uvedených ingrediencí připravíte pizzu do koláčové form nebo na 1/2 velkého plechu na pečení.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI