Cuketová zeleninová omáčka se zelenými fazolkami a špagetami zpět

Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřebybílá cibule1/2 kspetržel1 ks
pesto z řapíkatého celeru a česneku1/2 lžičkybílá špičatá ředkev150 gstřední cuketa, vydlabaná a očištěná1 ks
zelené fazolky2 hrstipórek30 grýžová smetana Natumi3 lžíce
sůl dle chutivoda dle potřeby
Příloha:
celozrnné špagety dle potřeby
České Ghíčko Bio dle potřeby, bílá cibule 1/2 ks, petržel 1 ks, pesto z řapíkatého celeru a česneku 1/2 lžičky, bílá špičatá ředkev 150 g, střední cuketa, vydlabaná a očištěná 1 ks, zelené fazolky 2 hrsti, pórek 30 g, rýžová smetana Natumi 3 lžíce, sůl dle chuti, voda dle potřeby, celozrnné špagety dle potřeby

Příprava

Jednoduchá, snadná, ale výborná omáčka ke špagetám. Nechtělo se mi vymýšlet nic složitého, měla jsem chuť na něco bez masa a lehkého. Zelené fazolky jsme dlouho neměli a cuket máme velkou zásobu ze zahrádky. Vznikla velmi jemná omáčka, ale zároveň příjemně aromatická po přidaném pestu.

Na Ghí orestujeme pokrájenou bílou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, bílou ředkev, najemno pokrájenou petržel, osolíme, lehce podlijeme vodou. Vody udržujeme tolik, aby se nám omáčka nepřichytila. 
Když je zelenina měkká přidáme pórek, zelené fazolky, pesto z celeru, rýžovou smetanu a krátce prohřejeme. Podáváme s oblíbenou přílohou. Já nám připravila celozrnné špagety.

2016-08-03 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlatěstoviny
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
těstoviny
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI