Dětské cuketové nerizoto s lososem zpět

Ingredience na rýži:
květák1/2 kspórek1 kousekzeleninový vývar1 malá sklenička
sůl1 špetka
Rizoto:
cuketa1 ksčesnek1-2 stroužkyriccota1/2 kelímku
smetana 12%1 ks
květák 1/2 ks, pórek 1 kousek, zeleninový vývar 1 malá sklenička, sůl 1 špetka, cuketa 1 ks, česnek 1-2 stroužky, riccota 1/2 kelímku, smetana 12% 1 ks

Příprava

Syn měl chuť na rýži, takže jsem mu nic neřekla a připravila právě tu květákovou. Přece mu to nebudu říkat, aby si to nerozmyslel. A jak baštil!

1. Nejprve si připravíme květákovou rýži.

Květák si rozebereme na růžičky a rozmixujeme na kousky velikosti rýže. Na ghí orestujeme pórek a přidáme květák. Podlijeme vývarem jen tak, aby se ‚rýže‘ nerozvařila.

2. Cuketu si nastrouháme najemno. Na ghí orestujeme česnek a přidáme nastrouhanou cuketu. Vmícháme do "rýže" a spojíme s ricottou, která se rozpustí, ale neprohřívejte dlouho, aby se zelenina nerozvařila.

3. Pokud by "rizoto" příliš zhoustlo, přidejte trochu smetany.

4. Na vedlejší pánvi nebo v horkovzdušné fritéze můžete připravit lososa. 

Toho buďto můžete nechat opravdu fresh nebo pokapat citronkem, lehounce osolit a opepřit. Pokud nemáte horkovzdušnou fritézu, připravíte ho na pánvi s kapkou olivového oleje. Po obou stranách opečete.

Dobrou chuť!

 
2022-09-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaryby
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
ryby
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI